Erik Karlsson. Foto: ERIC CANHA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / ERIC CANHA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURESErik Karlsson. Foto: ERIC CANHA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / ERIC CANHA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES
Erik Karlsson. Foto: ERIC CANHA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / ERIC CANHA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES
Guy Boucher. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAGuy Boucher. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Guy Boucher. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Gunnar Nordström

Nu är bara frågan vem som får sparken först

Publicerad

LOS ANGELES. Nej, det här håller inte, Ottawa.

När NHL gjorde omstart i natt, svensk tid, efter det tre dagar långa juluppehållet skulle Erik Karlsson och hans Senators ta upp jakten på en slutspelsplats och visa att semifinalplatsen i våras inte var någon tillfällighet.

Men det blev pannkaka av allt.

Förlust borta mot Boston med 1-5 och nu ser det helmörkt ut när det gäller chansen att nå play off.

Ottawa har 14 poäng upp till den sista slutspelsplatsen och hockeyfansen i den kanadensiska huvudstaden misströstar.

Det gör spelarna också.

Kapten Karlsson sa efter nattens förlust så här:

– Som vi spelar just nu är vi inte i närheten av den standard vi förväntar från oss själva och jag tror att alla vet det. Jag tror inte jag har ett svar som tillfredsställer alla, inklusive mig själv. Vi behöver vara mycket bättre, inte minst tidigt i matcherna. Vi måste kämpa oss kvar i matcherna mycket längre än vad vi gör i dag.

Bruins skaffade sig en 2-0-ledning efter drygt åtta minuter efter mål av Kevan Miller och Danton Heinen.

Redan där såg Senators ut som ett slaget lag.

Sedan kom en incident efter 15.01 minuter, som decimerade laget för resten av matchen.

Fredrik Claesson skulle tackla Bostonforwarden Noel Acciari på öppen is i mittzonen, men träffade motståndaren med axeln eller armbågen mot huvudet i full fart så att denne föll till isen.

Claesson blev omedelbart påhoppad av Tim Schaller och de två kastade handskarna och slogs.

Det slutade med att svensken fick matchstraff för sin tackling och totalt 25 straffminuter.

När Riley Nash gjorde 3-0 tidigt i den andra perioden var Senators definitivt förlorare den här kvällen i TD Garden  även om Thomas Chabot reducerade två minuter senare.

Nash och David Backes ökade på hemmalagets ledning och stängde butiken.

 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik

 

Ottawa, som föll i den andra förlängningen av den sjunde och avgörande semifinalen mot blivande Stanley Cupmästarna Pittsburgh i våras, är en skugga av fjolårets jag.

Försvaret läcker, målvakterna är inte lika bra och offensiven hackar. Coachen Guy Boucher verkar inte ha några lösningar nu när 1-3-1-systemet är genomskådat av motståndarna.

Ja, det ser illa, illa, ut.

Det finns i dagsläget inga tecken på att man ska vända det här och kämpa sig till en plats i play off.

Nyförvärvet Matt Duchene från Colorado ser inte ut att ha mycket bensin kvar i tanken.

Oj, så man saknar Kyle Turris, som försvann till Nashville i den omtalade jättetrejden med tre inblandade lag i november.

För att inte tala om Karlssons backpartner Marc Methot, som man tappade till Vegas i expansionsdraften i juni.

Bara Buffalo är sämre än Senators i Eastern conference just nu.

Vem får sparken först - coachen Guy Boucher eller general managern Pierre Dorion?

Eller blir det några av lagets stjärnspelare, som får packa ihop och flytta?

Svaret bör vi ha ganska snart om man inte lyckas med ett mirakel.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag