Foto: Ben Nelms
 Foto: Ben Nelms
Gunnar Nordström

Topplagen kan bli stressade i år

Publicerad

LOS ANGELES. Tre dagar gör ingen säsong.

Men en liten tendens kan vi se i NHL efter premiärhelgen.

Det svänger om det här speedade spelschemat.

Och vi kan vänta oss mer av den varan.

Favoritlag som New York Rangers i öst och Vancouver Canucks i väst har inlett med två förluster.

Det var helgdag i USA i går – Martin Luther King Day – vilket gav NHL chansen att bjuda på två matinéföreställningar: Boston-Winnipeg och New York Islanders-Tampa Bay.

Anders Lindbäck, som fick en sprakande start som förstemålvakt i Tampa Bay i lördags med en 6-3-seger över Washington, hade inte lika kul när man gästade New York Islanders i går kväll, svensk tid.

Islanders visade att man inte blir något sopgäng i vinter, vilket den knappa 2-1-förlusten i premiären mot New Jersey var ett bevis för.

 

Nu gick man in till den tredje perioden med en 3-0-ledning över Lightning och sedan satte svensken David Ullström 4-0 innan stjärnspäckade Tampa vaknade till.

Men tre raka mål räckte inte, Islanders tog sin första seger för säsongen och Johan Tavares visade att man har något spännande på gång på Long Island.

Kan tänka mig att killarna i Islanders sneglar österut mot Manhattan med ett snett leende när man ser att stora dyra Rangers inte har en poäng än efter två spelade matcher.

Och i Boston fick Bruins slita för tvåpoängaren mot Winnipeg. Det krävdes straffar för Stanley Cupmästarna från 2011 för att man skulle bärga extrapoängen mot Tobias Enströms och hans Jets.

Så här kommer det att se ut ett tag innan säsongen sätter sig, gissar jag.

Grejen är att de tippade slutspelslagen fort kommer att bli stressade om inte segrarna börjar komma.

Med en grundserie omfattande bara 48 omgångar får det inte bli alltför många förluster.

Slutspelståget rusar fram i en hisnande hastighet denna vinter.

Det är lätt att bli kvar på perrongen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag