Gunnar Nordström

Klingberg borde få plats i All Star

Publicerad

LOS ANGELES. Tre svenskar blev uttagna till All Star-matchen i Nashville den 31 januari.

Det borde varit fyra.

Vart tog John Klingberg vägen?

Det är frågan.

NHL kryllar av stjärnor, så det är alltid kända namn som hamnar utanför den här stjärnmatchen.

I år har ligan ändrat formatet, så att de fyra divisionerna ställer upp med var sitt lag.

Fansen har fått rösta fram lagkaptenerna från respektive division, så när NHL-ledningen i går publicerade resten av uppställningarna handlade det om 40 spelare.

Varje lag får två målvakter, tre backar och sex forwardar.

Man ska nämligen spela tre mot tre i ett format, där först de två divisionslagen från samma conference möts och sedan möts vinnarna från "semifinalerna" i en finalmatch.

De tre svenskar som blev uttagna är Erik Karlsson, Ottawa, Nicklas Bäckström, Washington och Daniel Sedin, Vancouver.

Alla tre är förtjänta av sina platser.

Sedan kan man hävda att Henrik Lundqvist, NY Rangers, Oliver Ekman-Larsson, Arizona och Alexander Steen, St. Louis borde ha varit med.

Men formatet och behovet att ta ut minst en spelare från varje lag begränsar utrymmet.

Dessutom ska värdklubben, som i det här fallet är Nashville Predators, ha en extra spelare med.

Nu fick man med tre man till hockeyfesten i Bridgestone Arena, Pekka Rinne, Shea Weber och Roman Josi.

Och då kommer frågan om inte John Klingberg, som ligger tvåa efter Erik Karlsson i backarnas poängliga efter en fantastisk höst i Dallas borde ha varit med.

- Jovisst borde Klingberg ha varit med. Varför inte i stället för Shea Weber? sa förre NHL-spelaren och numera expertkommentatorn Dave Reid i tv-studion hos NHL Network i natt, svensk tid.

Henrik Lundqvist, då?

Där får man böja sig för att de två uttagna målvakterna från Metropolitan division, Braden Holtby, Washington och Cory Schneider, New Jersey, har bättre statistik än Henke just nu.

Alexander Steen spelar i den stjärnfyllda Central division och där blev enda bidraget från St. Louis poängkungen Vladimir Tarasenko, så det är heller inte mycket att snacka om.

Oliver Ekman-Larsson hade naturligtvis varit ett bättre namn som Coyotes delegat än John Scott, men nu röstades tuffingen fram som lagkapten för Pacific-gänget av fansen och det ger förstår NHL-bossarna huvudvärk. Men man kan inte ändra reglerna mitt under processen.

Andra heta kandidater från Arizona hade varit lagkaptenen Shane Doan, som öst in mål på slutet och unge speedkulan Max Domi.

Men som sagt, det var trångt om platserna och det finns inget som heter rättvisa i de här sammanhangen.

Klingberg måste dock stå högt på listan över backreserver för laget från Central division.

Enda haken, Dallas fick med sina två superforwardar Jamie Benn och Tyler Seguin. Där har ni ännu ett skäl till varför Klingberg inte fick någon biljett, gissar jag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag