Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Gunnar Nordström

Börjar se mörkt ut för Canucks

Publicerad

LOS ANGELES. Bara drygt 25 omgångar kvar av grundserien i NHL och nu är varje seger värd mer än två poäng i kampen om slutspelsplatserna.

Det handlar om jobb, pengar och status.

Trading deadline är den 1 mars och flera klubbar går just nu en balansgång mellan rollen som köpare eller säljare.

Boston och Vancouver, som möttes under lördagskvällen, svensk tid, tillhör den kategorin.

Bruins vann med 4-3 och nu ser det tungt ut för Canucks.

För Bruce Cassidy var det andra raka segern sedan han tog över tränarjobbet i Boston efter sparkade Claude Julien.

Sverigebekantingen (Södertälje SK) David Pastrnak fortsätter att ösa in mål. Nu avgjorde han matchen med 25:e mål för säsongen med bara två minuter kvar. Det var den 20-årige tjeckens femte fullträff på de senaste tre matcherna.

Ottawa verkar ha tagit sig ur den djupa svackan senaste veckan, där man släppte in tio mål och inte gjorde ett enda framåt under två matcher.

Med 3-0-segern över New York Islanders har man två raka vinster och läget ovan strecket ser stabilt ut.

Än mer glädjande, Craig Anderson gjorde under lördagen en bejublad comeback i kassen efter två månaders ledighet på grund av hustrun Nicholles kamp mot en cancersjukdom.

***

Anderson såg ut att vara tillbaka i gammal god form trots att han inte hade spelat sedan den 5 december.

Senators har nu ett starkt målvaktspar i Craig Anderson och Mike Condon. Dessutom ser Erik Karlsson vara på uppgång igen och då tänker jag inte bara på hans assist i den här matchen.

Ett av de lag som har ställt till det för sig och nu tvingas kämpa under de sista månaderna för att nå play off är Tampa Bay Lightning.

Man är definitivt inte uträknade, men nu måste en längre segersvit till sig om Victor Hedman och kompani ska bli det tippade slutspelslag, som alla räknade med.

Dallas är ett annat stjärnspäckat gäng med problem även om man tog två poäng mot Carolina under lördagen.

Vancouver är just nu varken fågel eller fisk, så vi vet inte om de kommer att sälja eller förstärka laget inför trading deadline.

Men ledningen har sagt att man inte tänker ge upp några talanger eller draftval för att försöka ta sig upp över strecket.

Missa Canucks slutspelet kan Rikard Grönborg få Jacob Markström och Alexander Edler till Tre Kronors VM-lag i maj.

***

Då är det mer svajigt i Detroit, som riskerar att bryta den fantastiska sviten om 25 raka slutspel.

Det vore förstås en tråkig avskedsföreställning i Joe Louis Arena om man inte kan bjuda fansen på ett sista Stanley Cupparty där innan flytten till den nya arenan i höst.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag