Foto: JOHN WOODS/AP/TTFoto: JOHN WOODS/AP/TT
 Foto: JOHN WOODS/AP/TT
Foto: MARIANNE HELM/ALL OVER PRESS NHLIFoto: MARIANNE HELM/ALL OVER PRESS NHLI
 Foto: MARIANNE HELM/ALL OVER PRESS NHLI
Gunnar Nordström

Mästarna överkörda av Winnipeg i natt

Publicerad

LOS ANGELES. Winnipeg körde över regerande mästarna Pittsburgh i natt, svensk tid, med 7-1.

Det stod 5-0 redan efter den första perioden till hemmafansens glädje i Bell MTS Place.

–  Vi har ett bra lag och allt annat än slutspel i vår finns inte, säger Tobias Enström, 32, efter storsegern.

Han hade en målgivande passning och var +2.

– Det sprang i väg målmässigt, vilket kanske inte gör matchen så spännande, men det blir så ibland. Det var en säker seger och jag tycker att vi sett stabila ut i höst, säger Enström.

Blake Wheeler gjorde ett hattrick redan under den första perioden och hann sedan också med att bjuda på ett målpass innan festen var slut.

Mark Scheifele gjorde tre poäng, ett mål och två assist, och var också en av Jets dominerande spelare.

–  Det är bra för både Wheeler och Scheifele att de får göra mål och får upp självförtroendet. Vi har tätat till defensiven i höst och har ju många bra målskyttar där framme, säger Enström.

Ska slåss om mästartiteln

Winnipeg Jets forward Patrik Laine. Foto: TERRENCE LEE/ICON SPORTSWIRE/ IMAGO/SPORTFOTODIENST

Han syftar på bland andra Patrik Laine och Nikolaj Ehlers, som båda hamnade utanför poängprotokollet i nattens match.

Winnipeg ligger på andra plats i tabellen för Central division och målsättningen är klar - man ska till slutspel i vår och slåss om mästartiteln.

– Det här är ett intressant år för oss. Vi har sagt i fyra år att vi har ett ungt och lovande lag, nu har vi alla blivit lite äldre och måste ta nästa steg, säger Tobias Enström.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag