Tvillingarna Sedin. Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅNTvillingarna Sedin. Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN
Tvillingarna Sedin. Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN
Tvillingarna Sedin. Foto: JEFF MCINTOSH / AP THE CANADIAN PRESSTvillingarna Sedin. Foto: JEFF MCINTOSH / AP THE CANADIAN PRESS
Tvillingarna Sedin. Foto: JEFF MCINTOSH / AP THE CANADIAN PRESS
Gunnar Nordström

En hockeysaga som aldrig ser ut att ta slut

Publicerad

LOS ANGELES: Dessa fantastiska tvillingar.

Daniel och Henrik Sedin fortsätter att nå nya drömmål i karriären.

Med sex poäng tillsammans bidrog de starkt till Vancouvers 5-3-seger borta över topplaget Nashville.

Och nu har Danne också skrivit in sig i den exklusiva 1000-klubben i NHL, där Henke är medlem sedan tidigare.

Daniel Sedin blev i natt den 87:e spelaren i ligans historia att nå milstolpen 1000 poäng.

Bröderna Sedin är en hockeysaga, som aldrig ser ut att ta slut.

De har vunnit OS- och VM-guld tillsammans.

De har båda vunnit poängligan i NHL.

De kommer båda att få sina tröjor upphissade i taket i Vancouvers hemmaarena Rogers Arena och de kommer båda att bli invalda i Hockey Hall of Fame om några år när de avslutat den aktiva karriären.

Det gick inte att ta miste på glädjen när Daniel Sedin med sitt 3-3-mål förstod att han hade nått milstolpen 1000 poäng.

Att han fick göra det med ett mål i en match som Vancouver vann med 5-3 var förstås en bonus.

 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik

 

Tvillingarna Sedin debuterade i Canucks och NHL hösten år 2000.

Frågade Daniel efter nattens jubileum om han kom ihåg första poängen han gjorde i NHL under sin rookiesäsong för 17 år sedan.

– Jodå, det var ett mål mot Tampa Bay, säger han.

Det har blivit 376 mål och 625 assist under 1251 matcher och tillsammans med Henrik är Daniel en hockeylegendar i Vancouver och NHL.

Tvillingarna från Örnsköldsvik leder inte längre förstakedjan i Canucks, men en kväll som den här när de tillsammans med svenske kedjekompisen Loui Eriksson gjorde 8 poäng, 3 mål och 5 assist, känns det som tiden stått stilla.

Poängen, medaljerna och de individuella utmärkelserna gör Sedinarna unika i svensk hockey.

Och i NHL också.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag