Foto: KIM KLEMENT / BILDBYRÅN ACTION IMAGESFoto: KIM KLEMENT / BILDBYRÅN ACTION IMAGES
 Foto: KIM KLEMENT / BILDBYRÅN ACTION IMAGES
Foto: KIM KLEMENT / BILDBYRÅN ACTION IMAGESFoto: KIM KLEMENT / BILDBYRÅN ACTION IMAGES
 Foto: KIM KLEMENT / BILDBYRÅN ACTION IMAGES
Gunnar Nordström

De brukar kollapsa – det gör de inte i år

Publicerad

LOS ANGELES. Bara fyra lag kvar nu, som kan vinna Stanley Cup i år.

Och det är Washington Capitals som imponerat mest så här långt.

Alexander Ovetjkin och hans gäng stormar fram mot en finalplats.

Två raka bortasegrar i Tampa Bay imponerar.

Utan skadade Nicklas Bäckström, dessutom.

Det här är den tid på året när Ovetjkin och hans Washington brukar kollapsa.

Men inte i år.

Den 32-årige ryske lagkaptenen spelar med självförtroende, jobbar över hela banan, smäller på varje motståndare i närheten och det viktigaste av allt - "Ovie" gör mål.

Han har svarat för tio fullträffar så här långt i slutspelet och har fått bra fart på sin kompis Jevgenij Kuznetsov i förstakedjan.

Duon har get Tampaförsvaret svår huvudvärk i de två första matcherna.

Sedan har dansken Lars Eller klivit fram och ersatt "Bäckis" på ett föredömligt sätt i andrakedjan.

Capitals ser ut som ett l-a-g för första gången på många år i play off.

Målvakten Braden Holtby är tillbaka i storform, backlinjen spelar robust och enkelt och rollspelarna i tredje- och fjärdekedjan trycker på med energi.

Det är alarmerande

Sedan man slagit ut Columbus och regerande mästarna Pittsburgh känns det som det är "nu eller aldrig" för Ovetjkin och kompani.

Vad som förvånar med stjärnspäckade Tampa Bay är att man inte producerar något i spel fem-mot-fem.

Och att målvakten Andrej Vasilevskij uppträder så darrigt. Ja, det är inte bara han som svikit. Man har släppt in tio mål och bara gjort fyra på de två inledande matcherna.

Alarmerande, inte minst då man hade fördelen av hemmaplan.

Räkna inte ut Vegas Golden Knights

Om de bästa spelarna hos Capitals ger allt och leder laget, så kan man inte säga samma sak om Steven Stamkos, Nikita Kucherov, Tyler Johnson, Ondrej Palat och J.T. Miller i anfallet.

De hade svårt att komma in på motståndarkassen och hitta bra skottlägen.

Var själv på plats i Winnipeg och såg Jets besegra Vegas med 4-2 i semifinalens första möte.

Hela arenan skakade när den vitklädda publiken stampade och skrek.

Men vi har lärt oss att aldrig räkna ut Golden Knights, som kom tillbaka under den sista perioden och gjorde match av premiären.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag