Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Visade att han är bäst i allsvenskan just nu

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

På tolv minuter hade Hammarby kört över sitt bogeyteam nummer ett - och återigen hade Muamer Tankovic lekstuga. 

Bajens mittfältare visade att han är bäst i allsvenskan just nu. 

Tack vare Odilon-affären behöver Hammarby inte sälja ”Mujo” i sommar.

Det hade knappt gått tolv minuter av matchen mellan Hammarby och Östersund när ramsan om bröderna från söder som glöder, ljöd över hela Tele2 arena. 

Då hade Vidar Kjartansson satt 2-0 bakom Sixten Mohlin, firat med att göra ”Örnen” som målgest och avgjort matchen mot Östersund. 

Att matchen var avgjord redan efter tolv minuter kanske inte var speciellt förvånande. Inte om vi ser till Hammarbys extrema form för tillfället. 

Men förvånande om vi ser till att Bajen haft svårt för just Östersund historiskt sett. 

Inte en enda vinst mot ÖFK i allsvenskan. 

Senaste trepoängaren mot Östersund kom i 2014. Då spelade båda lagen i superettan. 

Nu tog det alltså tolv minuter för Hammarby att vinna mot sitt bogey-team nummer ett. 

Det säger allt och lite till om hur bra Hammarby är just nu. 

De kör över allt som kommer i deras väg. 

***

4-0 betydde fjärde segern i rad.  En segersvit som började efter 4-1-förlusten mot Malmö FF. Efter den matchen har det pratats om att de grönvita spelarna och ledarna hade ett krismöte. 

Krismöte eller ej, man kan lugnt säga att Hammarby hanterade den förlusten på rätt sätt. Som Hammarby spelar just nu påminner det om den form laget hade under våren 2018. Den form som innebar serieledningen efter att halva serien var spelad. Dessutom spelar Bajen den mest underhållande fotbollen i allsvenskan för tillfället. Inte konstigt med den offensiva kraft laget besitter med Muamer Tankovic, Nikola Djurdjic, Imad Khalili och Kjartansson.  Tankovic fortsätter att göra poäng. Nytt mål och ny framspelning mot Östersund. Han var dessutom inblandad i förarbetet till 1-0-målet som Jeppe Andersen satte. 

”Mujo” är bäst i allsvenskan för tillfället. 

Han har farten, tekniken och spetsen som gjorde honom till A-landslagsman för cirka fem år sedan. Han scoutas redan av klubbar från Holland, Belgien och Italien, som har haft scouter på plats i ett par matcher. 

Men frågan är om det är värt för Bajen att sälja honom i sommar? 

Tankovic är 24 år och kan i bästa fall ge Bajen Odilon-pengar. Men det blir knappast lätt att hitta en ersättare i sommar som är av samma kaliber och som anpassar sig direkt till allsvenskan. 

Här borde Bajen vara kyliga och ha kvar mittfältaren säsongen ut om det kommer bud.  Som det ser ut nu kommer Hammarby var med och slåss om SM-guldet in i det sista och då vore det dumt att sälja mittfältaren i sommar. 

***

Framför allt med 44 färska Odilon-miljoner in på kontot. Och apropå Odilon så kom 18-åringen in och ersatte Darijan Bojanic, som tvingades utgå med en känning redan efter 27 minuter. 

Odilon visade återigen att Club Brugge fyndat. 

Han inledde med en överstegfint och ett ryck på högerkanten. Fortsatte med en öppnande passning in mot straffområdet och fortsatte att spela stabilt och övertygande under resten av matchen.  

Det är inte utan att man undrar vad Bajen hade kunnat få om Odilon stått för sådana här insatser sina första allsvenska matcher? 

Nej, Östersund var sannerligen ingen tuff motståndare den här kvällen - och verkade ha lämnat huvudena kvar i spelarbussen. 

Ändå var det en imponerande lekstuga som Bajen hade och laget går nu upp på samma poäng som serieledande MFF, som har en match mindre spelad. Enda missräkningen var Simon Sandbergs onödiga eftersläng mot Marco Weymans som gav rött kort. Där måste den rutinerade högerbacken kunna hålla sig kall. Om en knapp vecka väntar trean IFK Göteborg borta för Hammarby. 

Den matchen lär bli något alldeles extra. Var så säkra. 

15 bästa värvningarna innan fönstret stängde

Johan Svensson rankar • ”Kommer avgöra mycket” • ”Enskilt viktigast” • ”Coolt efternamn”

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”

Hoppas han slipper gå samma öde till mötes

MATS OLSSON: Vi har Isak, vi har Quaison - men det finns alltid en norrman.