Daniel Kristoffersson

Norrköping förhandlar med förre guldhjälten

Linus Hallenius gjorde debut för IFK Norrköping.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Linus Wahlqvist.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

1-1 mot Mjällby var en rejäl missräkning för IFK Norrköping. 

Men laget kan ändå se ljust på framtiden.  

Linus Hallenius har alla förutsättningar att bli en potentiell guldjoker - och dessutom lurar Linus Wahlqvist runt hörnet. 

Förhandlingar pågår och ”Peking” vill försöka göra klart med den förre guldhjälten så snart som möjligt. 

När IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson presenterade startelvan mot Mjällby var isländske succétalangen Isak Bergmann Johannesson placerad som vänsterytter och Pontus Almqvist gjorde sin första match från start för Norrköping. 

Spelare som Egzon Binaku och Christopher Telo var utanför truppen medan Alexander Fransson och nyförvärvet Linus Hallenius tog plats på bänken tillsammans med Ishaq, Blomqvist, Castegren, Kusu och Jakobsson. 

En uttagning som återigen visar på Norrköpings bredd. 

Klubben spände musklerna för att ge MFF en rejäl kamp om SM-guldet den här säsongen i och med värvningen av den 30-årige Sundsvallssonen Linus Hallenius, där Djurgården, Elfsborg, IFK Göteborg och ”Giffarna” alla var med och högg. 

Men Norrköping drog det längsta strået.  Mycket på grund av att Jens Gustafsson har varit steget före och legat på anfallaren om en värvning rätt länge. Redan innan han bröt kontraktet med APOEL FC. 

Det i kombination med chansen att vinna en titel fällde säkerligen avgörandet för Hallenius. 

Där har IFK Norrköping en potentiell guldjoker som säkerligen kommer att vara som bäst en bit in på hösten. Det lär behövas med tanke på det täta spelschemat. 

***

En till sak som också behövdes för Norrköping inför mötet med Mjällby var tre poäng.

Efter en rätt energilös insats mot Falkenberg, där laget räddades i slutminuterna, har MFF ätit upp ett rätt behagligt försprång. 

Mot Mjällby var det bara tre poäng som gällde. 

Men nykomlingarna med tränaren Marcus Lantz fick matchen precis dit de ville. Första halvlek präglades av Norrköpingsdominans, men där Mjällby stack upp i farliga anfall.

Christoffer Nyman fick ett till synes regelrätt mål bortdömt för gruff, men Mjällby hade den bästa chansen när Jacob Bergström kom fri med Isak Pettersson, som räddade med nöd och näppe. 

Jonathan Levi hade gjort en okej första halvlek, men slog bort lite för många inlägg. I andra skulle han dock hitta rätt redan efter tio minuter. 

Hans inlägg letade sig fram till Sead Haksabanovic, som kunde raka in 1-0 från nära håll. 

Just här såg det ut som om Norrköping skulle ta hem det. Göra ett par kassar till och stänga matchen. 

***

Men Lantz taktik fungerade klockrent. Moses Ogbu satte 1-1 med halvtimmen kvar, efter en hörna. Och även om IFK Norrköping dominerade den sista delen av matchen, fick Mjällby matchen dit man ville. Det blev inga fler mål. 

1-1 och en rejäl missräkning för IFK Norrköping, som hade hoppats studsa tillbaka efter 3-3 mot Falkenberg senast. 

Men IFK Norrköping behöver knappast misströsta alltför länge. Linus Hallenius visade fina tendenser när han kom in och det går knappast att kräva stordåd av honom redan nu. Han har inte spelat en hel match sedan i februari och kommer vara som bäst om en dryg månad. 

Dessutom har nu IFK Norrköping erbjudit Linus Wahlqivst ett kontrakt. Förhandlingar med den förre guldhjälten pågår och får han inget bättre förslag från någon utländsk klubb lär han skriva på för ”Peking.” 

Satsningen under Gustafsson lockar nog och en värvning av Wahlqvist får nog supportrarna att glömma den lilla formsvacka laget är inne i för tillfället. 

Tittar de på tabellen är IFK Norrköping fortfarande i topp, trots två rätt dåliga insatser i de senaste omgångarna.