Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Obegripligt hjärnsläpp – har han fått solsting?

Foto: BILDBYRÅN

Kopparbergs/Göteborgs FC tränare Mats Gren deklarerar öppet att han har ett stort intresse av att träna Al Jazira i Förenade Arabemiraten - ett par dagar före allsvenska premiären mot Kristianstad. 

Ska man skratta eller gråta? 

Vad sänder det här för signaler till spelartruppen? 

Har Gren fått solsting i värmen? 

I slutet av december förra året blev det klart att Mats Gren tar över som ny tränare Kopparbergs/Göteborgs FC. 

– Det känns väldigt inspirerade och är ett spännande uppdrag, sa Gren då och såg fram emot att vara tillbaka i fotbollens hetluft efter att ha fått sparken som sportchef för IFK Göteborg i början av oktober 2018. 

Inför den här säsongen har Kopparbergs/Göteborgs FC satsat rejält. Miljoner har pumpats in i klubben och de har värvat den ena meriterade spelaren efter den andra med Stina Blackstenius som det tyngsta och mest uppseendeväckande nyförvärvet. 

Det är ingen tvekan om att det är en storsatsning vi ser från klubbens sida. Pusselbitarna är på plats, den efterlängtade premiären är bara dagar bort och det ser på förhand ut att kunna bli en rolig säsong för Grens gäng. De är en av favoriterna till SM-guldet. 

Men knappt tre dagar före premiären surfar Mats Gren runt på Linkedin. Han ser att Al Jazira Club, från Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten, söker en ny huvudtränare. 

Han bestämmer sig för att söka jobbet. 

Öppet på Linkedin deklarerar han för nya klubbdirektören, dansken Mads Davidson, att han har ett stort intresse av att komma till Al Jazira som tränare. Han undrar också vart han ska skicka sina ”handlingar.”

Mads Davidson tackar för intresset men svarar vänligen att Al Jazira inte söker någon tränare. Gren har nämligen missuppfattat något här. Al Jazira söker inte en ny huvudtränare utan en ny kommunikationsstrateg.

Ett jobb Gren inte lär vara aktuell för. 

Det här öppnade jobbsökandet får nog betraktas som det märkligare som hänt innan en allsvensk premiär. 

Mats Gren måste ha fått solsting, för ett mer obegripligt hjärnsläpp får vi leta efter. 

Det är inget konstigt alls med att Gren vill ha ett jobb som huvudtränare i Al Jazira. De flesta tränare i Sverige skulle nog vilja ta chansen att bli ekonomiskt oberoende efter några år i Förenade Arabemiraten. 

Nej, det är mer sättet han gör det på. 

Vad skickar det för signaler till spelartruppen i Kopparbergs/Göteborgs FC att deras huvudtränare söker ett nytt jobb tre dagar före premiären? Och att han dessutom är öppen med det? 

Vad skickar det för signaler till övriga i klubben? 

Och vad hade Mats Gren tyckt om nyförvärvet Stina Blackstenius öppet hade gått ut och meddelat att hon hade ett stort intresse av att spela i säg, Chelsea, tre dagar före en allsvensk premiär? 

Hade hon ens blivit uttagen till matchtruppen? 

Ponera att Malmö FF:s nye tränare Jon Dahl Tomasson, som anställdes ungefär samtidigt som Gren, öppet hade gått ut och meddelat att han ville träna Al Hilal, tre dagar för MFF:s premiär mot Mjällby. 

Finns det någon som tror att han hade kunnat vara kvar i klubben då? 

Finns det någon som tror att Malmö FF hade tyckt att det var ”...en elefant av ingenting?”, som Gren kallade det hela i en kommentar till SVT. 

Mats Gren har gjort många bra saker i IFK Göteborg och är den som tog upp många av de unga spelarna vi ser i Blåvitt i dag. Han anställde också Poya Asbaghi. Det ska han ha all kredd för. Men det går inte att komma ifrån att hans tid i Kopparbergs/Göteborgs FC hade kunnat få en bättre start. Och då har det ändå inte spelats några matcher ännu.