Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Kristoffersson: Han är värd varenda krona

KALMAR. Celso Borges sköt bort den anfallsångest som tyngt AIK under några månader - och efter segern mot Kalmar vågar jag redan nu slå fast två saker.

Ett: AIK utmanar om SM-guldet även i år.

Två: Celso Borges är värd varenda krona som klubben investerat i honom.

Jag satt precis bakom AIK:s avbytarbänk på Guldfågeln arena i går och glädjescenerna när Celso Borges fixade 2-1-målet i den 90:e minuten sa det mesta om hur jag tror spelare och ledare i klubben känt under en längre tid.

Tränaren Andreas Alm, som tidigare fått ett utbrott på den assisterande domaren med en tillsägelse som följd, kastade sig i armarna på Nebosja Novakovic.

De firade nästan som om de vunnit SM-guld, alla kramade alla på avbytarbänken - och mitt i glädjefnattet slog tränare Andreas Alm till mittfältaren Viktor Lundberg i skallen.

Det var som om all den oro över målproduktionen bland anfallarna försvann i och med Borges mål.

Han var riktigt, riktigt bra

Alm tog själv upp ämnet på presskonferensen efteråt, men menade att man behöver matchvinnare mer än vad man behöver målgörare.

I Celso Borges har man fått både och.

Jag vet att han bara gjort ett mål, men i går var han riktigt, riktigt bra och visade varför AIK:s ledning lagt omkring 15 miljoner kronor på att få honom till klubben.

Hans passningsspel och spelförståelse håller högsta kvalitet.

Dessutom har han fysiken och viljan att jobba hårt även i defensiven, precis som Mohamed och Teteh Bangura hade.

Det är säkert många som, med all rätt, varit osäkra på var AIK stod den här säsongen, men i går visade man varför man ska vara med och utmana om SM-guldet. Stabiliteten i försvaret var tillbaka, där Niklas Backman och Alexander Milosevic hittat rätt igen, samtidigt som Lalawele Atakora och framför allt Martin Mutumba, ständigt hotade offensivt på kanterna.

Bara tre skott på mål

Kalmar hade det också oerhört tufft på mittfältet, där varken Henrik Rydström, Kristoffer Fagercrantz eller Erik Israelsson hittade rätt. Robert Åhman-Persson och Helgi Danielsson vann mittfältskampen och på kanterna hotade AIK ständigt, vilket gjorde att Kalmar sjönk för långt ner med sina yttrar och mest fick ägna sig åt att jaga.

Tre skott på mål hemma på Guldfågeln arena är alldeles för dåligt framåt - och bjuder man på några försvarsmissar också, ja då förtjänar man helt enkelt inte att vinna.

Nu saknas så klart kreative mittfältaren Tobias Ericsson och stabile mittbacken Nenad Djordjevic. Jag tror att skadorna på de två nyckelspelarna kommer att bli oerhört kännbara nära Kalmar möter lag som tillhör den övre halvan.

Stahre har säkert en plan

På torsdag spelas redan en av årets mest intressanta matcher. AIK mot hårt pressade IFK Göteborg på Råsunda.

Jag tar för givet att Mikael Stahre har en plan för att stoppa Celso Borges , för får anfallaren härja lika fritt som i går blir det en ny seger för AIK. Var så säker.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!