Daniel Kristoffersson

Då får vi veta hur bra PSG är

Publicerad

PARIS. Laurent Blanc ställde ut stora delar av b-laget mot Bayer Leverkusen – och PSG tog sig som väntat enkelt vidare till kvartsfinal.

Först där lär vi få svaret vad säsongens upplaga av PSG verkligen går för.

Från den ena avgjorde åttondelsfinalen till den andra.

När jag lämnade München kändes det som om Arsenal aldrig riktigt gav sig själva en chans att vinna mot Bayern München, trots den offensiva grunduppställningen.

Med elva man bakom bollen och elva man på egen planhalva på Allianz Arena under större delen av matchen igår kväll, var laget chanslösa.

Trots en tapper insats.

Om utgångsläget var tungt för Arsenal var det ännu värre för Bayer Leverkusen.

Parc des Princes firade kvartsfinal-platsen redan innan matchen hade börjat och efter 4-0 i den första matchen gick det inte direkt att klandra PSG-fansen.

Tvärtemot Arsenal chansade Leverkusen med en hyperoffensiv uppställning redan från minut ett vilket gjorde att de öppnade sig rejäla luckor bakåt.

 

PSG hade mycket väl kunnat göra minst fem mål i första halvlek om skärpan varit den rätta.

Samtidigt ska det sägas att det lika gärna hade det kunnat bli lite nerv i matchen om inte Simon Rolfes slagit en urusel straff i den 29:e minuten vid ställningen 1-1.

Men med straffmissen dog matchen.

Zlatan Ibrahimovic kunde till och med kosta på sig att bränna ett par rejäla målchanser varav en läcker chip i ribban som var värd ett bättre öde.

Jag tror knappast han grämde sig speciellt mycket över det.

Det gjorde nog heller inte PSG:s supportar som sjöng "Auf wiedersehen", under några minuter både i första och andra halvleken.

När fransmän går över till tyska vet man att de är på ett riktigt bra humör.

***

Tränaren Laurent Blanc luftade reserverna tillsammans med Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani och Thiago Silva och visserligen var det ett hafsigt och slarvigt PSG vi fick se på i kväll, men segern och avancemanget till kvartsfinalen var lika solklar för det.

När miljardbygget från den franska huvudstaden spelar på topp och har alla stjärnor tillgängliga, håller jag laget som en liten outsider till att utmana i första hand Bayern München, Real Madrid och Chelsea om Champions League-titeln.

Och när Zlatan är på sitt bästa spelhumör kan PSG slå vilket lag i världen som helt.

Samtidigt är det en sak att ha lekstuga med ett formsvagt Bayer Leverkusen utan några av sina största stjärnor och att möta exempelvis Manchester United eller Chelsea i en kvartsfinal.

Självklart vill Zlatan Ibrahimovic undvika dem och främst Real Madrid och Bayern München.

 

Har laget otur med lotten kan det blir ett uttåg ur kvartsfinalen tidigt.

Har de tur och får exempelvis Atletico Madrid eller Olympiakos (om grekerna nu lyckas förvalta sitt 2-0-överläge mot United), kan PSG får en hyfsat behaglig resa även mot semifinalerna.

Kvartsfinalerna spelas de två första veckorna i april och först då lär vi få svaret på hur bra 2014 års upplaga av Paris Saint-Germain egentligen är.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag