Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Kristoffersson: Då får vi veta hur bra PSG är

PARIS. Laurent Blanc ställde ut stora delar av b-laget mot Bayer Leverkusen – och PSG tog sig som väntat enkelt vidare till kvartsfinal.

Först där lär vi få svaret vad säsongens upplaga av PSG verkligen går för.

Från den ena avgjorde åttondelsfinalen till den andra.

När jag lämnade München kändes det som om Arsenal aldrig riktigt gav sig själva en chans att vinna mot Bayern München, trots den offensiva grunduppställningen.

Med elva man bakom bollen och elva man på egen planhalva på Allianz Arena under större delen av matchen igår kväll, var laget chanslösa.

Trots en tapper insats.

Om utgångsläget var tungt för Arsenal var det ännu värre för Bayer Leverkusen.

Parc des Princes firade kvartsfinal-platsen redan innan matchen hade börjat och efter 4-0 i den första matchen gick det inte direkt att klandra PSG-fansen.

Tvärtemot Arsenal chansade Leverkusen med en hyperoffensiv uppställning redan från minut ett vilket gjorde att de öppnade sig rejäla luckor bakåt.

 

PSG hade mycket väl kunnat göra minst fem mål i första halvlek om skärpan varit den rätta.

Samtidigt ska det sägas att det lika gärna hade det kunnat bli lite nerv i matchen om inte Simon Rolfes slagit en urusel straff i den 29:e minuten vid ställningen 1-1.

Men med straffmissen dog matchen.

Zlatan Ibrahimovic kunde till och med kosta på sig att bränna ett par rejäla målchanser varav en läcker chip i ribban som var värd ett bättre öde.

Jag tror knappast han grämde sig speciellt mycket över det.

Det gjorde nog heller inte PSG:s supportar som sjöng "Auf wiedersehen", under några minuter både i första och andra halvleken.

När fransmän går över till tyska vet man att de är på ett riktigt bra humör.

***

Tränaren Laurent Blanc luftade reserverna tillsammans med Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani och Thiago Silva och visserligen var det ett hafsigt och slarvigt PSG vi fick se på i kväll, men segern och avancemanget till kvartsfinalen var lika solklar för det.

När miljardbygget från den franska huvudstaden spelar på topp och har alla stjärnor tillgängliga, håller jag laget som en liten outsider till att utmana i första hand Bayern München, Real Madrid och Chelsea om Champions League-titeln.

Och när Zlatan är på sitt bästa spelhumör kan PSG slå vilket lag i världen som helt.

Samtidigt är det en sak att ha lekstuga med ett formsvagt Bayer Leverkusen utan några av sina största stjärnor och att möta exempelvis Manchester United eller Chelsea i en kvartsfinal.

Självklart vill Zlatan Ibrahimovic undvika dem och främst Real Madrid och Bayern München.

 

Har laget otur med lotten kan det blir ett uttåg ur kvartsfinalen tidigt.

Har de tur och får exempelvis Atletico Madrid eller Olympiakos (om grekerna nu lyckas förvalta sitt 2-0-överläge mot United), kan PSG får en hyfsat behaglig resa även mot semifinalerna.

Kvartsfinalerna spelas de två första veckorna i april och först då lär vi få svaret på hur bra 2014 års upplaga av Paris Saint-Germain egentligen är.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!