Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Daniel Kristoffersson

Känns som att AIK har allt att vinna nu

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Nabil Bahoui jagade bort bortaspöket och fixade en svartgul biljett tillbaka i guldstriden.

Från att ha känts borträknade från guldet känns det nu som att AIK har allt att vinna inför avslutningen. 

Guldstriden 2021 har känts oviss rätt länge nu. Främst med tanke på att inget lag har ryckt ifrån eller sett ut som någon given favorit. 

Men inför helgens omgång såg det väl ändå ut som om Malmö FF skulle kunna göra ett ryck. Men ni vet hur det varit med Malmö FF och matcherna efter landslagsuppehållen. Det har inte gått något vidare och hemma mot BK Häcken kunde MFF till slut fixa en poäng, efter att ha legat under i slutminuterna. Men återigen, spelet imponerade inte, och det såg så där knackigt ut, som det har gjort i lite för långa perioder den här säsongen. 


Jon Dal Tomassons gäng har lidit av Europaspelet och det känns som de får betala ett högt pris för det nu i slutet. I och med MFF:s överraskande poängtapp kunde guldstriden bli helt vidöppen igen. Men då krävdes det att Elfsborg och AIK vann sina matcher. Elfsborg såg ut att bli borträknad från guldstriden en gång för alla när klockan på Örjans Vall tickade upp emot 94 minuter. 

Men Jakob Ondrejka krånglade sig igenom försvaret och satte 1-0 i matchens sista sekund. Vilt jubel bland Elfsborgs spelare, ledare och supportrar då laget fixade en biljett in i guldstriden igen. Med minsta möjliga marginal. Om Elfsborgs seger var något turlig kändes AIK:s seger mot Varberg mer välförtjänt. AIK:s stora problem den här säsongen har varit det usla bortaspelet. Nu gjorde laget sin kanske bästa bortamatch för säsongen och när Nabil Bahoui, som blivit nickspecialist på senare tid, satte 1-0 var det ett mål som hängde i luften. Kort innan 1-0-målet hade Bahoui prickat ribban och AIK visat upp en fin offensiv där framför allt Nicolas Stefanelli och just Bahoui hittat fina kombinationer, tillsammans med hårt jobbande Erik Ring och Zack Elbouzedi.  


Segern betydde också att AIK i allra högsta grad är med i guldstriden igen. Från att ha känts uträknade till att nu vara med i leken igen. Och nu känns det som att AIK har allt att vinna inför avslutningen. Om MFF kan tappa poäng hemma mot Häcken känns inget givet och AIK har nu också jagat bort bortaspöket och fått i gång bortaspelet lagom till supermatchen mot Elfsborg om en vecka. Vilken match det blir på Borås arena. Det är inte bara ett eventuellt SM-guld som står på spel. Nu när Hammarby också är med och slåss om en Europa-plats, är det så pass jämt att både AIK och Elfsborg kan missa topp tre. Elfsborg har nu tre poäng upp till MFF och AIK är bara två poäng bakom serieledarna. 

Under måndagskvällen möter Djurgården IFK Norrköping på Platinum Cars Arena. Pressen är hård på Djurgården efter helgens resultat och Rikard Norling skulle nog knappast ha något emot att förstöra för Djurgården och ge en hjälpande hand till ungdomskärleken AIK. Klockan 19.00 på måndagskvällen rullar alltså den här ovissa och smått galna guldstriden vidare. 

Jacob Ondrejka matchhjälte