Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Daniel Kristoffersson

Inget talar för att Bajen inte slåss om guldet i år

Hammarby slog Örebro med 3-2.
Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Vidar Örn Kjartansson och Imad Khalili.
Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

ÖREBRO. Först en derbyseger mot Djurgården.

Sedan en överkörning av Örebro – där Hammarby visade att de spelar den mest underhållande fotbollen i allsvenskan just nu. 

Snart är också Bajens största affär genom tiderna klar. 

De grönvita har upplevt en av de bättre veckorna på mycket länge.  

En halvtimme före avspark mellan Örebro och Hammarby vimlade det av gröntvitt utanför Behrn arena. De som inte visste bättre kunde tro att det var Bajen som hade hemmamatch med tanke på hur mycket de grönvita halsdukarna och flaggorna dominerade. 

Cirka 4000 Hammarby-supportrar fyllde kortsidan och även en del av hörnen på långsidorna när matchen drog i gång. 

Och det märks att det blåser positiva vindar över Hammarby igen, efter en aning knackig inledning av allsvenskan. 

Efter derbysegern mot Djurgården för en vecka sedan pratade bland annat Nikola Djurdjic om att säsongen nu hade börjat på riktigt.  

Det såg ut som om hans lagkamrater hade tagit honom på orden. 

De inledande 45 minuterna mot Örebro hör till de bästa i år.  

Muamer Tankovic, Nikola Djurdjic och Imad Khalili låg bakom Bajens offensiv med fina och finurliga kombinationer. Örebro hade knappt ett ordnat anfall de första 30 minuterna, medan Bajen radade upp målchanser. 

1-0 kom också efter en fin långboll från Muamer Tankovic, som mittbacken och lagkaptenen David Fällman nickade in. 

Aningen turligt med nicken och Oscar Jansson borde ha tagit den. 

Men icke desto mindre välförtjänt. 

***

I andra halvlek tog det också bara nio minuter innan Hammarby såg ut att ha punkterat matchen. Nikola Djurdjic, som fortsätter att leverera och vara bäst när det gäller som mest för Bajen, satte 2-0. Sedan fortsatte det ungefär som i den första halvleken. Fram till minut 81. 

Det såg ut att bli en rätt behaglig trepoängare för Bajen, där de grönvita stundtals hade lekstuga med Örebro, som såg rätt vilset ut. Men när Viktor Prodell satte 3-1 i den 81:a och Carlos Strandberg satte 3-2 i den 93:e minuten blev det aningen darrigt. Men Hammarby redde ut det och visade, trots en svajig sista kvart, att de verkligen blir att räkna med i år. 

Och med tanke på den fotbollen de presterar just nu är Hammarby ett av de roligaste och mest underhållande lagen att se på i allsvenskan. 

När slutsignalen ljöd gungade också Behrn arenas ena kortsida rätt bra. Hammarbys fans firade ikapp med spelarna efter 3-2-segern.  

***

Snart har supportarna, och övriga i klubben, över 30 miljoner skäl att fira ännu mer. 

I veckan lär det blir klart att Kossonou Odilon säljs till Belgien. En affär som i princip är klar och spelaren väntas åka till Belgien och Club Brugge för att göra läkarundersökningen i veckan som kommer. Affären är värd en bra bit över 30 miljoner kronor och kan ge klubben över 40 miljoner kronor om diverse prestationsbaserade bonusar faller in. 

Det ger inte bara ett välkommet tillskott till klubbkassan. 

Det ger också klubben möjligheter att ro hem både en och ett par tunga värvningar i sommar. 

Och då satsa hårt för att vara med i kampen om SM-guldet. Som det såg ut mot Örebro, om vi räknar bort sista kvarten, finns det inget som talar för att Bajen inte skulle vara med och slåss om Lennart Johanssons pokal in i det sista.