Foto: Magi Haroun/Rex/Shutterstock / MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: Magi Haroun/Rex/Shutterstock / MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: Magi Haroun/Rex/Shutterstock / MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Daniel Kristoffersson

Inga gränser på idiotin – en direkt ovärdig fras

Publicerad

Det ser inte ut att finnas någon hejd på idiotin från England efter Zlatan Ibrahimovics knäskada.

Som om de engelska krönikörerna bara har gått och väntat på att få ta heder och ära av svensken.

När The Guardians krönikör Jamie Jackson skriver att "Zlatans skada kan vara en välsignelse för United" blir det direkt ovärdigt.

De flesta förstod nog direkt att något var fel.

Zlatan Ibrahimovic är inte den spelare som ligger ner och jämrar sig i onödan.

Om han inte har förbannat ont - vilket han uppenbarligen hade i går.

Om det är bra eller dåligt att han hade ont är för tidigt att svara på.

Korsbandsskador är luriga.

Jag kommer att tänka på när en av Zlatans bästa vänner, Daniel Majstorovic, skadade korsbandet i Zagreb 2012.

Då landade Anders Svensson på mittbackens knä under en träning på en usel gräsplan. Knät vek sig men "Maestro" linkade av planen för egen maskin.

Han gick sedan av träningen för att undersökas och det såg inte alls speciellt farligt ut.

Men efter ett tag stod det klart att korsbandet hade gått av och han missade EM-slutspelet i Polen/Ukraina och kom aldrig tillbaka till sitt rätta jag.

Inte förrän Zlatan undersökts ordenligt och grundligt vet vi hur länge han blir borta och hur allvarlig skadan är.

Någon form av korsbandsskada

Men uppgifterna från Sky Sports tyder på att Zlatan blir borta länge. Att han skulle missa resten av säsongen var väl inte direkt oväntat med tanke på hur han landade och vred knät.

Allt tyder väl på att det är någon form av korsbandsskada. Hur det påverkar hans framtid är för tidigt att säga och ingen vet om får största stjärna kommer tillbaka till toppnivån.

Det hade varit både tragiskt och ledsamt om hans sista match på absolut toppnivå hade varit i Europa League mot Anderlecht.

I en match där han inte alls gick att känna igen.

Där han dessutom hade suttit på bänken i matchen före.

Så får bara inte Zlatan Ibrahimovics karriär på den stora scenen sluta.

Men när man läser reaktionerna från engelska medier i dag är det nästan så att man tror att de vill att den ska vara det.

I dagens engelska tabloider turas krönikörerna på de stora tidningarna om att slakta honom.

"Zlatan var hemsk och lika orörlig som sin staty", heter det i Manchester Evening News.

"Zlatan var långsam, statisk och butter", lyder rubrikerna i Daily Telegraph.

Jamie Jackson på The Guardian går längst och det är när vi läser hans alster som vi förstår att idiotin i England inte vet några gränser.

"Zlatans skada kan vara en välsignelse för United", skriver krönikören och anspelar på att svenskens skada kan öppna upp för underbarnet Marcus Rashford.

En allvarlig knäskada på Manchester Uniteds överlägset bäste spelare och målskytt ska alltså vara en välsignelse?

En direkt ovärdig fras med tanke på vad som hände i går.

Minnet är kort på de brittiska öarna och de verkar ha glömt Zlatans 28 mål den här säsongen. Hur han avgjorde Ligacupen och som 35-åring överglänst de flesta av sina yngre kolleger i Premier League.

Men det känns lite som att de engelska krönikörerna bara gått och väntat på ett tillfälle att ta ner Zlatan på jorden.

Hans totala succé i Premier League verkar ha stuckit i ögonen på dem.

Att Zlatan har kunnat backa upp sitt snack verkar ha stört de engelska krönikörerna från dag ett - och nu ser de sin chans att slakta honom.

Stay classy, England...

Hoppas att han kommer tillbaka

Ett definitivt besked väntas inte komma förrän i helgen. Men allt tyder på att knäskadan är allvarlig.

Tills dess att vi fått ett definitivt besked kan vi bara hoppas att Zlatan kommer tillbaka får fortsätta att dominera i Premier League och att de engelska krönikörerna får fortsätta att äta upp sina ord.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag