Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Daniel Kristoffersson

Hammarby ser inte ut som en utmanare

Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN

Hammarby var på väg mot en hyperviktig seger, framburna av supportrarna. 

Men då tystade Marcus Antonsson ett grönvitt Tele2 arena - och i stället för att få en drömstart på tränarkarriären i Hammarby blev det en tung smäll för Milos Milojevic. 

Det var just den här dagen som vi alla väntat på. När det skulle släppas på publik på de allsvenska arenorna igen. På riktigt. Vi som har på plats på EM-slutspelet hade redan fått en försmak av det och det har varit växelsånger mellan 300 personer i logerna på Tele2 arena tidigare. 

Men när allsvenskan drog i gång igen handlade det om drygt 7000 personer på Tele2, som hade väntat i evigheter på att skrika ut sin glädje, frustation och allt däremellan. 

Om det hade varit tillåtet kändes det som om Hammarby hade kunnat fylla Tele2 två gånger om den här soliga söndagen i ett semesterrusigt Stockholm. Dryga 7000 grönvita supportrar lät som 30 000 när de drog i gång ramsorna tidigt inför Hammarby-Halmstad. Som vanligt blev det högst decibel och mest drag när växelramsan ”Gröna, vita, Hammarby” satte i gång, en kvart in i matchen.

Milos Milojevics Hammarby ska vara mer tempostarkt, ha en bättre balans mellan defensiv och offensiv än vad vi sett av Bajen tidigare. 

Ett helt annat ledarskap

Och framför allt ska Milojevics Hammarby börja ta trepoängare mer regelbundet och först och främst jaga i kapp avståndet till topp tre-lagen. 

Från Årsta rapporteras det om ett helt annat ledarskap än det Billbornska. 

Mer auktoritärt, högre krav och med en internationell touch. Milojevic fick en rätt otacksam start. Han fick klara sig utan Astrit Selmani, som bänkades på grund av att han inte är matchfit efter sin skada. Abbe Khalili tvingades att byta redan efter en kvart med en befarad ljumskskada. 

Och det var knappast någon match som går till historien på grund av Hammarbys bländande spel. Det var rätt segt inledningsvis. 

Tempofattigt och inlägg som fastnade på Halmstads hårt kämpade försvar. Milojevic spelade ett mer tydligt 4-3-3-system där Bojanic hamnade högre upp och det kändes som en högre utgångsposition för de centrala mittfältarna. 

Långt ifrån ett stabilt topplag

Ändå. Halmstad BK hade matchens dittills farligaste chans när David Oustedt tvingades till vad som kändes som årets räddning så här långt.

 En enhandsräddning på en retur i den 65:e minuten. Där kom Bajen undan med blotta förskräckelsen. När David Accam satte ledningsmålet till Hammarby åtta minuter senare, exploderade Tele2 arena i ett kollektivt grönvitt jubel. 

Accams inhopp och mål såg ut att räcka för att Bajen skulle ta en mycket viktig seger och ge nye tränaren Milos Milojevic en drömstart. Men i stället tystade Marcus Antonsson hela Tele2 arena med sitt mål i den första tilläggsminuten. Det var längesedan det var så tyst på Tele2. En rejält käftsmäll för hela Hammarby och ett hårt slag mot nye tränaren Milojevic. 

En seger i första mathen efter att han tagit över efter oerhört populäre Stefan Billborn hade betytt allt och lite till. Istället kom nu poängtappet på värsta tänkbara sätt. Och det känns som att Milojevic har mycket att jobba med gällande Hammarbys lagbygge. 

Just nu känns det ganska långt ifrån att vara ett stabilt topplag som ska utmana om en topp tre-placering.