Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

En given seger blev till ångest för Norling

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

En relativt given seger blev till två blytunga poängtapp för AIK när Gnaget backade hem och blev för fega mot Östersund. 

Och i stället för tre poäng blev det måndagsångest även för Rikard Norling.

För att dämpa den bör AIK säkra upp Nabil Bahoui inför sommarfönstret. 

Måndagar brukar innebära jobbångest för många runtom i Sverige. 

Tillbaka till arbetet efter ledigheten. Den här måndagen innebar säkert mer ångest för vissa eftersom det varit långhelg och klämdag. 

Fotbollspelare och tränare är oftast förskonade från detta fenomen, då de inte har vanliga nio till fem-jobb. 

Men måndagen den 14 maj 2018 fick flera allsvenska profiler känna av den där måndagsångesten. 

Värst av alla var det nog för Magnus Pehrsson, som blev av med jobbet efter en mardrömsmånad med MFF, där förlusten mot Trelleborg blev droppen. 

Näst värst hade nog Robert Gojani det. 

Elfsborgs profilerade värvning stod för ett självmål som vi knappast har skådat tidigare i svensk fotboll. Dessutom drog han på sig ett rött kort efter självmålet, för att sedan få se Häcken avgöra matchen mot Elfsborg redan i den 31:a minuten då Alexander Faltsetas satte 2-0. 

Snacka om ångest. 

När AIK tog emot Östersund på Friends arena fick vi inte se något rött kort eller självmål. Däremot en dundertabbe av Noah Sonko-Sundberg som slog en horribel bakåtpassning i eget straffområdet. Bollen gick rakt till Nabil Bahoui som rakade in bollen i öppet mål. 

Då hade vi spelat 21 minuter på Friends arena. 

Det var en match där Graham Potter och Rikard Norling bänkat sina respektive kaptener, Brwa Nouri och Henok Goitom. 

Ett tecken på att ingen är utbytbar och oumbärlig i dagens allsvenska. 

Norling satsade i stället på Tarik Elyounoussi och Nabil Bahoui som anfallspar medan Potter satsat de på ett tremannanafall med Sema, Ghoddos och Hosam Aeish i någon form av tremannaanfall. 

Bahoui visade klass och att han är vass. 

Det gjorde även Tarik Elyoynoussi, även fast det inte blev några mål. 

Men norrmannens snabbhet öppnar upp mycket för AIK. 

På mittfältet hade Anton Saletros en hyfsad dag på jobbet och FC Köpenhamns manager Ståle Solbakken bör nog ha blivit imponerad av vad hansåg. 

FCK letar en skriker och en central mittfältare och Salestros skulle säkerligen kunna vara ett alternativ om han fortsätter att spela som han gör. 

När vi summerade de 90:e minuterna kunde vi konstatera att AIK föll på sin feghet. De hade en given seger i sin hand men backade hem och blev för defensiva. 

Det straffade sig. 

ÖFK har fortfarande spetsspelare som inte behöver mycket till lägen för att fixa en poäng eller en seger. Den här gången var det Saman Ghoddos som klev fram och satte en frispark till 1-1, vilket också blev slutresultatet. 

En bitter poängförlust för AIK där serieledande Hammarby var laget som jublade mest åt ÖFK:s sena kvittering. 

Nabil Bahoui var en av AIK:s bästa mot ÖFK och det är som anfallare han gör mest nytta. Hade jag varit sportchef i AIK hade jag hostat upp de där sex miljonerna som köpoptionen ligger på och sett till att säkra upp "Nabbe"  på ett par år. 

Han skulle bli svår att ersätta till sommaren och med honom signad och klar inför sommarfönstret är det knappt så att AIK behöver göra speciellt mycket mer på spelarmarknaden.  Ju fortare AIK gör det ju snabbare lär Rikard Norlings måndagsångest släppa. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!