Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

De kommer att slåss om guldet in i det sista

Foto: PER DANJELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Djurgården möter Örebro hemma på måndagskvällen. Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

ÖSTERSUND. Det tog en halvlek för Hammarby är tina upp mot Östersund.

Sedan hade laget slagit Kalmar FF:s målrekord från 2008 och även satt press på sina guldkonkurrenter. 

Bajen visade att de ska fajtas som SM-guldet in i det sista. 

När domare Martin Strömbergsson blåste av den första halvleken på ett isande kallt Jämtkraft Arena hördes hyfsat starka burop från bortaklacken. 

Och det var inte utan att man satt och led lite med Hammarbys närmare 2000 supportrar som trotsat kylan och åkt upp till Östersund den här söndagen. 

Vissa hade till och med fått lägga ett par tusen spänn extra, då landningsbanan på Östersunds flygplats inte gick att använda, och ett flyg dirigerades om till Umeå. 

Att då ha åkt närmare fyra timmar i bil för att sedan stå och huttra och se Bajen göra en av sina sämre halvlekar den här säsongen, kan inte ha varit kul. 

***

Men det skulle bli roligare för Hammarby. 

Trots att Östersunds Dino Islamovic brände öppet mål i inledningen av andra halvlek krävdes det bara ett par sekunders briljans av Hammarby-trion NIkola Djurdjic, Alexander Kacaniklic och Imad Khalili, för att rädda segern.

Djurdjic snurrade upp en motståndare vid kortlinjen, Kacaniklic spelade fram Khalili, som distinkt satte 1-0-målet från nära håll i straffområdet. 

Ett skolboksexempel på hur ett avslut ska göras av en anfallare. 

Efter det kunde Hammarby spela ut. Jeppe Andersen prickade stolpen, Muamer Tankovic likaså. 

Och när sedan Darijan Bojanics känsliga fot satte en boll på Nikola Djurdjics panna var segern klar. Det blev visserligen spännande i slutet, men 2-1-segern var till slut hyfsat rättvis. 

***

En seger som gör att Bajen tar ett stort steg mot en säkrad Europaplats. 

En seger som gör att Bajen sätter press på framför allt Djurgården inför matchen mot Örebro på måndag kväll. 

Djurgården är fortfarande i pole position om SM-guldet. Och jag har svårt att se hur de ska tappa det här läget. Men samtidigt kan allt hända i den här guldstriden det har inte minst Djurgårdens match mot IFK Göteborg visat. 

För Hammarbys del innebar segern och de två målen att laget nu har slagit Kalmar FF:s målrekord från säsongen 2008. Hammarby har visat upp allsvenskans mest underhållande spel och har en spets på den individuella kvalitén i truppen som bara Malmö FF kan mäta sig med. Sett till hur säsongen utvecklat sig ska det till en kollaps modell värre för att en Europaplats inte ska säkras. 

Att det ska räcka till SM-guld är ett långskott, även om alla grönvita kommer att hålla alla tummar och tår för Örebro i morgon.

Klockan 19.00 är det avspark mellan Djurgården och Örebro och Malmö FF-AIK. 

Guldstriden rullar vidare. 

Nu med en ny serieledare.

Och i morgon strax före 21 vet vi vilket lag som ligger i pole position inför avslutningen av vår kära allsvenska