Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Där borde Djurgården kunna göra en fräckis

Sead Haksabanovic.Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Magnus Eriksson.Foto: BILDBYRÅN

Bosse Anderssons dröm gick i uppfyllelse och tillsammans med vd:n Henrik Berggren är han den store arkitekten bakom Djurgårdens SM-guld.

När festyran lagt sig, och det lär den inte göra i första taget, börjar jobbet med att sätta truppen inför 2020 och Champions League-kvalet.

Den första pusselbiten bör bli att plocka hem Magnus Eriksson från San José Earthquakes.

Den andra att försöka värva Sead Haksabanovic. 

När Buya Turay tryckte in 2-2 mot IFK Norrköping och därmed såg till att Djurgården hämtade upp 0-2 till 2-2 brast det för Bosse Andersson på läktaren. 

Han satte händerna för ansiktet och grät. Då var det ändå 25 minuter kvar av matchen. 

Nu höll Djurgården ut och tog lagets första SM-guld sedan 2005. 

Då som nu var mannen bakom SM-guldet Super-Bosse. 

I år har han så klart haft god hjälp av parhästen och vd Henrik Berggren och tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf, samt en spelartrupp som visat prov på exceptionell mental styrka. 

Djurgården var bäst, därför vann de SM-guld. 

Bosse Andersson prickade rätt med sina värvningar. Spenderade sina pengar bra. 

Visserligen är Erik Berg skadad och Astrit Ajdarevic har mer ett bevisa. 

Men det är ändå Ajdarevics inhopp som grejar guldet till Djurgården. Mittfältaren gör sin bästa match och är mannen bakom upphämtningen. 

Där finns väldigt mycket mer att ta av och han kommer bara att bli ännu bättre 2020. 

Buya Turay lär lämna Djurgården

Lagbygget känns stabilt och det är knappast någon revolution som behövs inför kommande år. 

Däremot behöver truppen spetsas. Buya Turay lär lämna och Djurgården kan knappast ha en andremålvakt i Per-Kristian Bråtveit, med en av lagets högsta löner.  

Räkna med att Djurgården kommer att spetsa till truppen med ett par offensiva förstärkningar. 

Och jag tar för givet att det redan nu jobbas på att få hem Magnus Eriksson till Djurgården 2020. Där har Djurgården en betalning på två och en halv miljon att inkassera för Eriksson inom kort. Kanske kunde man strunta i den, ta det som övergångssumma och få hem 29-åringen? 

Han hade varit ett perfekt nyförvärv. 

Kan spela både ytter och anfallare, jobbar stenhårt och behöver ingen startsträcka. Dessutom känner han väl i princip hela laget väl, inklusive sportchefen Bosse Andersson. 

Mange Eriksson bör vara klubbens första prioritet. 

I övrigt bör det gå att försöka förlänga med Fredrik Ulvestad. Han har varit en av lagets absolut viktigaste spelare den här säsongen. Han har gjort en del mål och framspelningar och kan ha intresse på sig från utländska klubbar. 

Där borde Djurgården göra en fräckis

Men hade jag varit sportchef i Djurgården hade jag försökt göra som Hammarby gjorde med Jeppe Andersen. Det vill säga hosta upp bra mycket pengar för att förlänga, trots att det blir mycket dyrare då artistskatten ”har gått ut.” 

En värvning av Magnus Eriksson och en förlängning med Fredrik Ulvestad vore ett stort steg mot att sätta truppen 2020. 

Räkna med att Bosse Andersson kommer göra allt för att ro det i land.  

Däremot finns det en spelare som vore ännu mer kittlande till Djurgårdens lagbygge 2020. Sead Haksabanovic. Han gjorde mål på Östgötaporten i går och har haft stor show i Norrköping under hösten. Han har flera nivåer i sig och det var imponerande att se hans teknik och fysik i går. West Ham har nu kallat tillbaka honom från IFK Norrköping, som har ett låneavtal som sträcker sig fram till sommaren. Men Premier League-klubben vill stämma av läget med Haksabanovic i samband med Montenegros EM-kval i England.

Där borde Djurgården göra en fräckis. 

Prislappen på Haksabanovic ligger på drygt 20 miljoner. Hostar någon klubb upp den summan kan han köpas loss redan nu från West Ham. Det borde Djurgården göra. Om han fortsätter med den här formen kan han inte bara ta klubben långt i ett Champions League-kval. Djurgården kan nog räkna med att få tillbaka bra mycket mer än det man skulle behöva betala för honom. 

Onekligen en kittlandet tanke för alla blårandiga supportrar.