Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Bosse kommer få trolla – igen

Magnus Eriksson säljs till San José Earthquakes... Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
...och Kim Källström valde i går att avsluta fotbollskarriären... Foto: ALEXANDER LARSSON VIERTH / TT NYHETSBYRÅN
...så nu krävs att sportchefen Bosse Andersson trollar under silly season. Foto: ALEXANDER LARSSON VIERTH / TT NYHETSBYRÅN

Magnus Eriksson säljs till San José Earthquakes och Kim Källström lägger skorna på hyllan. 

Sportchefen Bosse Andersson har några månader på sig att återigen trolla fram ett ess ur rockärmen. 

För det behövs om Djurgården ska bli en utmanare om SM-guldet kommande säsong. 

Igår meddelade Kim Källström att han lägger skorna på hyllan.  

Ett oväntat besked för supportrarna - men jag tror att både en del spelare och sportchefen Bosse Andersson anat att det kunde bli så här. 

Kim Källström har varit ovärderlig som symbolvärvning. 

Och att Djurgården lockar hem honom, Jonas Olsson och Andreas Isaksson på kort tid säger rätt mycket om Djurgården som klubb. 

I dagarna blir det också klart att Djurgården säljer sin skyttekung Magnus Eriksson till MLS och San José Earthquakes. 

En rätt väntad affär. 

Allsvenska skyttekungar brukar bli sålda - och "Mange" blev inget undantag. 

Nu byter han Stockholm mot San José i Kalifornien, byter upp sig ekonomiskt och kan se fram emot ett äventyr i MLS. Går allt som planerat åker han över och skriver under kontraktet i nästa vecka. 

Troligtvis måndag. 

Djurgården cashar in omkring 12 miljoner kronor vilket får ansens vara bra för en 27-årig anfallare som redan prövat lyckan i både Belgien, Kina och danska Bröndby. 

Dessutom visar Djurgården att klubben fortsatt är en av Sveriges bästa på att sälja spelare utomlands då man återigen gör en affär som blir en av vinterfönstrets största ut från allsvenskan. 

Det innebär att laget nu tappat två av sina nyckelspelare inför en säsong som innebär Europaspel och en satsning på att allvar bli en utmanare om SM-guldet. 

Eriksson vann poängligan och skytteligan föregående säsong i allsvenskan och det säger sig självt att en sådan spelare blir svårt att ersätta. 

Tufft att ersätta honom på planen, men långt ifrån omöjligt. Däremot blir det extremt svårt att hitta en spelare som betyder lika mycket utanför planen som Magnus Eriksson gjort för Blåränderna.  

Det är bara att åka ut på Kaknäs och prata med Djurgårdens spelare och ledare för att veta att 27-åringen betydde oerhört mycket för stämningen i omklädningsrummet. För lagandan och för drivet på träningarna. 

Vinnarskallen lär bli saknad. Kanske just i det fallet mer saknad än Källström. 

Nu måste Bosse Andersson ut på jakt efter minst en högprofilerad värvning. Han har lyckats rätt bra med sådana tidigare - och brukar alltid har ett ess i rockärmen på värvningsfronten. 

Däremot lär någon sådan inte nödvändigtvis komma innan jul. 

Det kan nog, precis som i fallen med Jonas Olsson och Kim, dröja till efter januari månad. 

Samtidigt känns Denis Kozica och Jonathan Ring som två spännande nyförvärv som kan lyfta rejält laget kommande säsong. Svårt att veta exakt på förhand så klart men det känns som smarta värvningar. 

Ring som bosmanspelare och vad jag hör betalar Djurgården en rätt överkomlig övergångssumma för Kozica. Inga sju-åtta miljoner där inte som det har spekulerats om tidigare.

Dessutom känns stora delar av truppen spikad just nu och Djurgården har en bra grund att stå på. Spetsad på rätt sätt lär klubben ha alla chanser i världen att förbättra sin tredjeplats från i år.