Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

Bättre guldchans än så här får inte Djurgården

Höjdpunkter: Sundsvall-Djurgården
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

SUNDSVALL. Djurgården gjorde processen kort med Gif Sundsvall - och sätter nu press på övriga lag i guldstriden.

Det lär dröja bra länge innan Blåränderna får ett så här bra läge att vinna SM-guld.

40 minuter norr om Sundsvall, i Härnösand, avslutades under fredagen den andra veckan av rättegången mot Daniel Kindberg, Peabmannen och Sollefteåföretagaren. 

Det var den sjunde dagen av tingsrättförhandlingarna och under fredagen förhördes ÖFK:s förre ordförande Kindberg. Trion står åtalad för grova ekobrott. 

Men både Kindberg själv och de två andra männen nekar till alla anklagelser. 

Åklagaren menar att trion skickat luftfakturor och att Östersunds FK på så sätt fyllt på klubbkassan på ett oriktigt sätt. 

När Kindberg själv gav sin version av vad som hänt menade han att allt var i sin ordning, alla arbeten utförda och han och hans advokat Olle Kullinger menade också i slutet av rättegången att upplägget var till för att Östersund skulle få pengar. Men att inget i upplägget var brottsligt, eller ens märkligt. 

Åklagaren menade dock att det är brottsligt och kunde visa mejl till Kindberg där bland en anställd i ÖFK tydligt skriver att han och ett par andra inte längre vill vara målvakter för Driftaren AB. 

Det som mer talar till Kindbergs nackdel att han inte minns speciellt mycket, knappt något alls av de saker som åklagaren lägger fram, med hänvisning att de har gått för långt tid för att minnas. 

Rättegången fortsätter i nästa vecka och det är i princip omöjligt att sia om hur det ska gå. Mer klarhet i den här härvan lär vi få inom några veckor. Hursomhelst lär vilken dom det än blir överklagas. 

Så det lär bli en utdragen process. 

Se målet av Aslak Fonn Witry

FÅ BÄST KOLL: Följ Djurgården Fotboll – direkt i Messenger

***

Apropå målvakter hade Gif Sundsvall behövt minst ett par mot Djurgården, som besökte NP3 arena under fredagskvällen. 

Det ska sägas att David Mitov Nilsson gjorde många fina räddningar mot Djurgården. Men också ett per missar som vid två av målen. Ett där han kommer på mellanhand och tvekar - och ett där han är ute och fladdrar och inte får tag bollen. 

Någon stor hjälp av försvaret hade han inte heller. 

Det är bara konstatera att Pa Konate, Jonathan Tamimi, Eric Björkander och Carlos Gracia inte höll allsvensk klass mot Djurgården. 

Då blev det också en solklar förlust. 1-3 till serieledarna redan efter första halvlek - och det var inget snack. Jonathan Ring, Emir Kujovic och Aslak Fonn Witry gjorde processen kort och visar Djurgårdens styrka den här säsongen. 

Bredden. 

Kvalité på varenda position, även bänken, och många matchvinnare i truppen. 

Dessutom har Marcus Danielson växt ut till en exemplarisk ledare sedan han fick kaptensbindeln. För att inte tala om jobbet Fredrik Ulvestad gör i det tysta. 

Magnifikt. Norrmannen kan verkligen inte berömmas nog. 

Och med en Emir Kujovic som gjorde mål igen har Djurgården skaffat sig en potentiell guldjoker 

***

Efter 4-1 mot Sundsvall leder nu Bosse Anderssons truppbygge allsvenskan med fyra poäng. Har visserligen en match mer spelad än konkurrenterna, men sätter i och med segern press på AIK, Malmö FF och Hammarby. 

Med sex omgångar kvar där Djurgården har kvar att möta Falkenberg hemma, Östersund borta, Hammarby hemma, IFK Göteborg borta, Örebro hemma och IFK Norrköping, som kan vara avsågat, i sista omgången. 

Bättre läge än så att vinna SM-guld tror jag att det kommer dröja många år innan Djurgården får. 

FÅ BÄST KOLL! Missa inga nyheter om ditt favoritlag – få största nyheterna i Messenger