Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Daniel Kristoffersson

AIK fortsätter smyga med som en guldjoker

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN

AIK gav bort tre solklara poäng mot Mjällby – men smyger med bakom guldfavoriterna och går ändå på semester med en klart godkänd första halva av säsongen. 

Värvningen av Nicolas Stefanelli gör att AIK kan fortsätta se sig själva som en utmanare till SM-guldet. 

Men då behövs det fingertoppskänsla med värvningarna i sommar. 

Inför säsongen kändes AIK som ett lag som egentligen inte skulle ha något med den absoluta guldstriden att göra. Visserligen med en vass avslutningen av allsvenskan i ryggen 2020, men en niondeplats var ingenting att skryta med direkt. 

Men visst fanns det hopp för de svartgula supportrarna när värvningar som Alexander Milosevic och Nicolas Stefanelli blev klara inför den allsvenskan premiären. När laget nu spelat åtta matcher och går på semester och EM-uppehåll kan vi konstatera att det lär vara med blandade känslor. 

Vi har sett AIK hålla en hög högstanivå vilket inte alltid resulterat i segrar, men också med en rätt låg lägstanivå som resulterat i poängförluster som den mot Mjällby under lördagen. 

Efter att succévärvningen, ja det är knappast någon överdrift att kalla Nicolas Stefanelli för det, gjort 1-0 såg AIK ut att ta en rätt komfortabel seger mot Mjällby. 

Efter de första 45 minuterna talade ingenting för att AIK skulle tappa ledningen, segern och lägga en mycket fin första halva av allsvenskan bakom sig. 

AIK kan fortsätta smyga med som guldjoker

Nu blev det i stället 2-2, efter två misstag från AIK-håll där man brister i koncentrationen. Bara en poäng för ”Gnaget” mot Mjällby, som gjorde det riktigt bra i andra halvlek. 

Men en rejäl missräkning för hemmalaget som i stället för att vara med i toppstriden på allvar nu i stället smyger med bakom guldfavoriter som MFF och Djurgården. 

Det lär kännas bittert så här direkt efteråt för AIK, men ser spelarna klart på det är den ändå en klart godkänd första halva av säsongen som AIK har bakom sig. Det är lätt att glömma hur illa det var förra säsongen. 

Nu har Bartosz Grzelak chansen att bygga vidare på sitt AIK, slipa till defensiven, vässa offensiven och förhoppningsvis få ut mer av spelare som Nabil Bahoui och Ebenezer Ofori. 

Men laget ser fortfarande lite tunna ut offensiven och letar efter en offensiv förstärkning i form av en ytter eller anfallare. 

Eller rentav både och. 

Träffar de rätt med värvningarna i sommar kan AIK fortsätta smyga med som lite av en guldjoker. Det är inte fy skam av en klubb som kom nia förra året.