Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Anna Friberg

Friberg: Krossen var fullständig och total

Från storförlust till jättekross.

Hammarby känns ovisst som aprilvädret.

Men i går sken solen över Bajen, och allra mest Erik Israelsson.

Det var så sent som i torsdags som Hammarby lämnade Borås arena med hängande huvuden efter storförlusten mot Elfsborg.

4–1 till Boråsarna och med bara oavgjort, 1–1 mot Östersund, i premiären var Hammarbys säsongsinledning långt i från munter.

Precis som Helsingborg som också bara hade lyckats knipa en poäng på de två inledande omgångarna inför gårdagens möte.

Det såg med andra ut, åtminstone på papperet, som om det var två jämstarka lag som skulle göra upp i vårsolen på Tele 2 arena i går eftermiddag.

Men det var det inte.

Inte på något vis.

Hammarbys överkörning av Helsingborg var fullständig och total.

Eller som HIF-tränaren Henke Larsson beskrev matchen, "det enda positiva var att vi tog ledningen med 1–0, men efter deras kvittering finns det inget."

 

Helsingborgs ledningsmål kom redan i den fjärde matchminuten.

Bara två minuter senare började den grönvita festen och Helsingborgs kortvariga glädje dog i samma stund som Erik Israelsson kvitterade till 1–1.

Men det var bara början på Israelssons fantastiska söndag.

27-åringen som flyttade med Nanne Bergstrand från Kalmar till Hammarby gjorde tre av Hammarbys fem mål och var med sitt spel i den första halvleken en stor del i att hemmalaget kopplade greppet om matchen.

Lägg där till två klassmål av Alexssander Medeiros de Azeredo och inbytte Måns Söderqvist och det var svårt att förstå att det var samma lag som fick storstryk i Borås bara tre dagar tidigare.

Helt plötsligt verkade det mesta fungera i Hammarbys spel och hemmapubliken fick se något helt annat än man gjorde i premiären mot Östersund.

Då buade Bajen-fansen ut sitt lag efter den första halvleken när man lamslaget tittade på när nykomlingen hade lekstuga.

I går var det Hammarbys tur att leka och när dagens stora festfixare Erik Israelsson stänkte in det femte målet när det bara återstod några minuter av matchen var jublet öronbedövande från det grönvita havet.

 

Helsingborg bjöd inte upp till något vidare motstånd alls på Tele 2 i går eftermiddag men när man tittar på Hammarbys säsongsinledning, 1–1, 1–4, 5–1, känns det ungefär lika ovisst som aprilvädret var laget står den här säsongen.

Kanske blir det tydligare när man i nästa omgång ställs mot Djurgården i årets första derby.

Men i går sken vårsolen över Hammarby, och allra mest över Erik Israelsson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!