Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kommer bli en tsunami om de sparkar Solskjaer”

Allt du behöver veta om Premier League
Marcus Rashford skadade sig i förlusten mot West Ham.Foto: Jason Cairnduff / REUTERS
Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK / MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Manchester United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer kritiseras av flera profiler efter ännu en förlust. 

Norges stora namn i Fotbolls-Europa lär förlora jobbet om resultattrenden inte vänder. 

– Det kommer bränna rejält under fötterna, säger den norske TV2-journalisten Sigve Kvamme som skrivit en bok om Solskjaer. 

Kritiken har varit hård mot Ole Gunnar Solskjaer efter Manchester Uniteds svaga inledning i Premier League. Tränaren har bara vunnit fem av sina nitton senaste matcher i klubben och dessutom förlorat tio av dessa. 

Söndagens 0-2-förlust mot West Ham fick flera profiler att kritisera Solskjaer och ifrågasätta hans status som tränare för Manchester United. 

– Vi var dåliga förra säsongen men jag ser inga förbättringar nu ens med tre nya spelare, säger klubbens senaste tränare José Mourinho enligt The Mirror.

Den förre United-spelaren Roy Keane höll med

– De saknar kvalitet och hot framför mål. Jag tror att Oles huvud snurrar, sade Keane. 

”Problematiskt när man inte ser utveckling”

Den norske TV2-journalisten Sigve Kvamme tycker det är svårt att se vad Solskjaer vill med Uniteds spel.

– Det är bekymmersamt. Chelsea förlorar också matcher men där ser man vad Lampard försöker göra. Man trodde att Solskjaer försökte få till ett spel med hög press men de har ingen energi eller kreativitet för att spela mot ett etablerat försvar. Det har stått stilla när det gäller att utveckla en offensiv identitet.

Har Solskjaer förmågan att implementera ett offensivt spel?

– Molde hade en ganska tydlig idé och spelade modern och offensiv fotboll. Fansen skulle kunna vara mer tålmodiga om de ser att något är på gång och de spelar en spännande och offensiv fotboll. Då skulle de kunna acceptera en 2-0-förlust mot West Ham men det blir problematiskt när man inte ser någon utveckling, säger Kvamme.

”Kommer inte bli utpekad som skurken”

Det kan en jobbig höst för Solskjaer om resultaten inte blir bättre.

– I april i fjol såg han ut som en slagen man, sliten och märkbart gråare hår. När de förlorade med 4-0 mot Everton såg han blank ut i ögonen på presskonferensen efteråt, säger Sigve Kvamme.

Kommer han få fortsätta?

– Jag tror att ägarna har tålamod eftersom de ska bygga något nytt med unga, brittiska spelare. Samtidigt är det fortfarande United vi snackar om och det kommer bränna rejält under fötterna.

Kvamme tror att det är ägarna som kommer få stå i skottgluggen om de sparkar Solskjaer.

– Det kommer bli en tsunami mot Glazers och Woodward om han får sparken och de misslyckas med en manager för fjärde gången. Jag tror inte Solskjaer kommer bli utpekad som skurken som tidigare tränare har blivit, säger Sigve Kvamme.

”Förlorade matcher mot Ranheim och Sarpsborg”

Solskjaer gjorde en sensationell övergång i december förra året när han lämnade Molde och tog över rollen som tränare för Manchester United.

Det nya jobbet skapade Solskjaer-feber i Norge och Sigve Kvamme har redan hunnit skriva en bok om hans väg till jobbet som tränare för Manchester United. Han berättar om Solskjaer-läget i Norge just nu.

– Det finns några som är skitless på Solskjaer och är glada när han förlorar och en andra halva som inte ens var intresserade av fotboll tidigare men blivit det sedan han tog över Manchester United. Det skrivs om Solskjaer för minsta lilla grej, berättar Kvamme.

Han tycker fortfarande det är otroligt att Solskjaer är tränare för Manchester United.

– Det är lätt att glömma att det är helt sinnessjukt att en som var i Molde och förlorade matcher mot Ranheim och Sarpsborg fick världens kanske största fotbollsjobb. Det var inte ens säkert att han skulle få ett nytt kontrakt i Molde.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.