Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-profilen sparkas – efter rasistiska orden

Tre nyheter att hålla koll på i dag.
Foto: REMOTEPHOTOPRESS/SHUTTERSTOCK / REMOTEPHOTOPRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: REMOTEPHOTOPRESS/SHUTTERSTOCK / REMOTEPHOTOPRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

En italiensk kommentator på tv-kanalen Top Calcio 24 har fått sparken efter ett rasistiskt utspel mot Inters anfallsförvärv Romelu Lukaku.

"Om du kommer en mot en mot honom så kommer han att mörda dig. Det enda sättet att stoppa honom är kanske att ge honom tio bananer att äta", sade kommentatorn i direktsändning.

Enligt programdirektören Fabio Ravezzani var kommentatorn ångerfull efteråt men klargjorde samtidigt att han inte kan jobba kvar.

– Han är 80 år gammal och i ett försök att ge Lukaku en komplimang så använde han sig av en metafor som visade sig vara rasistisk, säger Ravezzani enligt BBC.

Uttalande kom bara ett par veckor efter att den belgiske landslagsanfallaren utsattes för rasism i en bortamatch mot Cagliari då delar av publiken gjorde apljud när han skulle skjuta en straff.

Lukaku anslöt till Inter från engelska storklubben Manchester United i somras.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.