Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klüfts projekt med Daniel och Victoria

Caroina Klüft. Foto: Cornelia Nordström
Foto: Tim Rooke/Rex/Shutterstock / TIM ROOKE/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Efter OS-tv med Viasat - nu har Carolina Klüft klart med ett nytt jobb.

Den före detta friidrottsstjärnan ska börja jobba tillsammans med kronprinsessparet.

– Det är ett projekt som ligger under kronprinsessparets stiftelse och som handlar om barn och ungdomars hälsa, säger Klüft som blev uppringd och värvad av prins Daniel.

Under OS i augusti var Carolina Klüft, 33, programledare för Viasats sändningar från Rio.

Men nu har den före detta friidrottsstjärnan klart med ett nytt jobb.

Klüft börjar jobba för kronprinsessparet och deras nystartade organisation Generation PEP, och hon tillträdde sin nya tjänst redan 1 september.

"Det ger barn och ungdomar möjlighet"

– Det är ett projekt som ligger under kronprinsessparets stiftelse och som handlar om barn och ungdomars hälsa. Syftet är att få unga i rörelse och förbättra deras matvanor, säger Carolina Klüft som blir projektledare på halvtid för organisationen.

– Kronprinsessparet är väldigt måna om att det här projektet ska få stor spridning och det hoppas jag så klart också. Det här handlar absolut inte om elitidrott utan om att ge barn och ungdomar möjlighet, och vilja, att röra på sig mer, säger Carolina Klüft och avslöjar hur hon blev värvad till det nya uppdraget.

– Det var prins Daniel som ringde upp och ville ha mig med och jag är väldigt glad för att jag fick frågan. Barn och ungdomars hälsa är en fråga jag brinner för. Jag är jätteglad för jobbet.

Kan man säga att du har ett kungligt jobb nu?

– Haha nä, men man kan väl kalla projektet kungligt.

Hyllas av prinsen: "Vi är jätteglada"

Prins Daniel, som tillsammans med kronprinsessan Victoria är initiativtagare till Generation PEP, kommenterar värvningen av Klüft så här.

– Vi är jätteglada att vi har lyckats knyta Carolina Klüft till Generation PEP. För den breda massan är hon känd som en otrolig friidrottare men bakom alla idrottsprestationer finns en väldigt smart och driven person med ett stort samhällsengagemang. Vi är otroligt tacksamma över att hon vill arbeta med oss i frågor som rör barn och ungdomars hälsa, säger prins Daniel i ett pressmeddelande från Kungahuset.

Carolina Klüft tar paus från tv-rutan

Efter OS i augusti gick Carolina Klüfts kontrakt med Viasat ut där hon bland annat har varit programledare för kanalens OS-sändningar från Sotji och Rio.

Och nu blir det inga mer tv-uppdrag för Klüft, åtminstone inte på ett tag.

– Jag stänger inga dörrar för tv, det har varit jättekul och lärorikt men just nu ska jag fokusera på det här projektet och mitt kommande boksläpp. Sen kommer jag att fortsätta med mina föreläsningar och lite annat, säger Carolina Klüft.

 

 

LÄS ÄVEN: Så bra var Klüft och alla andra Viasat-profiler under OS-sändningarna

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!