Todd Carney när han gav sin syn på händelsen som fick honom sparkad. Foto: ADAM TAYLOR/NEWSPIX/REX / ADAM TAYLOR/NEWSPIX/REX REX FEATURESTodd Carney när han gav sin syn på händelsen som fick honom sparkad. Foto: ADAM TAYLOR/NEWSPIX/REX / ADAM TAYLOR/NEWSPIX/REX REX FEATURES
Todd Carney när han gav sin syn på händelsen som fick honom sparkad.  Foto: ADAM TAYLOR/NEWSPIX/REX / ADAM TAYLOR/NEWSPIX/REX REX FEATURES
Det australiska landslaget firar sitt VM-brons från 2011. Foto: ROB GRIFFITH / APDet australiska landslaget firar sitt VM-brons från 2011. Foto: ROB GRIFFITH / AP
Det australiska landslaget firar sitt VM-brons från 2011.  Foto: ROB GRIFFITH / AP

Kissade i sin mun – nu återvänder Carney

Publicerad

Den australiska rugbystjärnan Todd Carney fick sparken från sin klubb Cronulla Sharks efter att en bild på honom när han kissar sig själv i munnen fick spridning på sociala medier. 

Carney flydde då Australien för spel i England, men nu avslutar han sin exil och är klar för klubben Northern Pride från Cairns. 

– Det som imponerade på mig är hur mycket Todd har mognat, säger Cairns vd Greg Dowling till NRL.com. 

"Gurgling" eller "Bubbling".

Det var namnet på en trend i sociala medier som var stor i Australien sommaren 2014. Den gick ut på att man skulle urinera sig själv i munnen, ta en bild och lägga ut den. 

En som testade på det här - och råkade illa ut på grund av det - var rugbystjärnan Todd Carney. 

Den nu 31-åriga Carney fångades på bild från en nattklubb när han "bubblade" och fick efter det sparken från sin klubb Cronulla Sharks. 

Todd Carney: "Jag har gjort det förut"

Den famösa bilden på Todd Carney som fick honom sparkad. Foto: Twitter.

"När Todd skrev på för Sharks fick han veta vilket ansvar han har, både på och utanför plan. Men den bild som cirkulerat på sociala medier möter inte de värderingar och den standard klubben vill upprätthålla", skrev Cronulla Sharks i ett pressmeddelande då. 

Carney förklarade händelsen som ett skämt som gick snett. 

– Det var bara ett skämt, killarna hade sett mig göra det förut, och jag trodde inte att någon skulle ta en bild. Det här har skadat Cronulla som klubb och min karriär, det har skadat min stolthet och min värdighet, det har sårat min mamma och mina systrar, sa han. 

Exilen avslutad - Todd Carney återvänder till Australien

Direkt efter händelsen valde Carney att fly Australien. Han reste till England där han började spela i English Super League. Där har han varit de senaste tre åren och inte visat något intresse för att avsluta sin självvalda exil från Australien. 

Förrän nu. 

NRL.com rapporterar att Carney nu är överens med Cairnsklubben Northern Pride, som håller till i den australiska andraligan i Rugby. 

Klubbens vd Greg Dowling berättar att de fick Carney att nobba ett superbud från den engelska klubben Hull KR genom att lova honom en roll som spelande ledare. 

– Han har börjat tänka på ett liv efter rugbyn. Han vill coacha och det är det vi kan erbjuda honom, säger Dowling. 

Klubben känner till Carneys stökiga förflutna

Hans stökiga förflutna var något som klubben tänkte kring innan de värvade honom. Under sin karriär har han bland annat kört rattfull flera gånger, flytt från polisen, urinerat på en barägare och tänt eld på en annan mans byxor. 

– Vi tog allt det i beaktning när vi pratade med Todd och hans manager. Men det som imponerade på mig i våra diskussioner är hur mycket Todd har mognat. Så jag känner inga tvivel över att vi har tagit in honom. Det finns en minoritet som inte gillar att vi har plockat in honom - men så är det med allt i livet. De flesta är dock väldigt stöttande folk ser fram emot att se honom spela, säger Dowling. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag