Ola Kimrin hyllade stort efter matchsegern i hans debut i amerikanska fotbollens högsta liga.
Ola Kimrin hyllade stort efter matchsegern i hans debut i amerikanska fotbollens högsta liga.

Kimrin hjälte i historisk debut

Publicerad
Uppdaterad
NEW YORK. Ola Kimrin blev matchhjälte i sin historiska NFL-debut.
Det är fantastiskt. Jag förstår nog ännu inte riktigt vad det är jag har gjort, sa Kimrin till SPORT-Expressen efter succén i natt.
32-årige Ola Kimrin från Malmö blev i natt andre svensk någonsin att spela i NFL, högsta ligan i amerikansk fotboll. Han blev matchhjälte direkt för sitt Washington Redskins, som bortaslog Chicago Bears med 13–10. Kimrin gjorde flest poäng av alla. – Det blev sju poäng, två fieldgoals och en extrapoäng. Jag hade inte kunnat få en bättre debut, konstaterar han. Ola Kimrin har i nästan fem år försökt slå sig in i NFL. Den här säsongen var han nära att ge upp. I onsdags bestämde han sig för att lämna Washington och flyga till Sverige. – Jag hade varit hemma i Malmö en halvtimme när Redskins ringde. De behövde en ersättare för kickern John Hall som skadat sig under träning – och ville ha Ola Kimrin. En timme senare var biljetten tillbaka till USA fixad. Det var en osedvanligt samlad debutant som i går kväll svensk tid klev in på klassiska Soldier Field i Chicago. Kanske har det med Kimrins ålder att göra – det är inte helt vanligt med 32-åriga NFL-rookies.

"Det är nog ett rekord"

– Det är nog ett rekord… De brukar ju vara 22 år. Men det är nog därför mina nerver är bättre, säger Ola Kimrin, som slog till direkt och satte ett fieldgoal från 41 yards. Han hyllades av lagkamrater och tränare efter matchen – men trots succédebuten är det inte säkert att han får stanna i Redskins. – Man vet ännu inte hur allvarlig John Halls skada är. Så det är match för match, behöver de inte mig längre så åker jag ut, säger Ola Kimrin. Som i alla fall väntar med att boka biljett till Sverige den här gången.
Sofia Stridsman
Sofia Stridsman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag