Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kidnapparens egna ord: ”Jag fick panik”

I tisdags förvandlades tävlingscyklisten Nathalie Birli, 27, träningspass till en mardröm. 

Hon blev kidnappad av en mentalsjuk man.

Nu rapporterar Kronen Zeitung att gärningsmannen nekar till att det var med meningen.

Den österrikiska tävlingscyklisten Nathalie Birli, 27, var ute och tränade på en landsväg utanför Graz i Österrike. Helt plötsligt blev hon påkörd av en bil, något som gjorde att hon bröt sin arm.

Därefter blev hon fastbunden av gärningsmannen och förd till en liten avlägsen stuga där han hotade henne med kniv och band fast henne med eltejp, enligt Kronen Zeitung. 

– Helt plötsligt körde en röd bil på mig. Jag ramlade och bröt armen. En man gick ur, slog mig i huvudet med en käpp, tejpade fast mig och satte mig bak. Då hade jag varit avsvimmad ett tag. När jag vaknade var jag naken och fastbunden till en stol, säger hon till Kronen Zeitung.  

Gärningsmannen fick panik

Enligt Kronen Zeitung är den misstänkte mannen välkänd av polis sedan tidigare och kunde hittas med hjälp av Birlis cykeldator. Han greps vid tretiden på natten och enligt Heute är mannen 33 år gammal.

– Han var full av hat. Han satte en ögonbindel på mig, tvingade mig att dricka vin och snaps. Han hade hela tiden en kniv i sin hand. Han höll för min mun och näsa, han skulle kväva mig. Han släppte mig, men sen tvingade han ned mig i ett badkar och försökte dränka mig, säger hon i intervjun. 

Nu menar gärningsmannen att han inte körde på henne med meningen, utan ska ha varit disträ och råkat träffa henne med bilen.

Han ska senare ha fått panik, satt på henne handbojor och tagit med henne hem. Kronen Zeitung skriver att mannen menar att han inte utnyttjat henne sexuellt och inte heller ska ha tänkt döda henne.

Ska undersökas

Han väntar nu på en psykisk undersökning. Under onsdagen befann Nathalie Birli sig på sjukhuset i Graz, efter att hon lyckats ta sig bort från gärningsmannen.

– Genombrottet kom när jag såg hur många orkidéer han hade. Jag berömde dem och helt plötsligt var han snäll mot mig. Han var trädgårdsmästare. Sedan berättade han om sitt tuffa liv: hans pappa hade dött, hans mamma var alkoholist och hans flickvän hade varit otrogen.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.