Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kessiakoff: "Är bara bra att de åker dit"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kessiakoff.
Foto: Doug Pensinger

Cyklisten Remy de Gregorio greps under tisdagen, misstänkt för att vara delaktig i en dopinghärva.

Svenske cykelstjärnan Fredrik Kessiakoff beklagar incidenten – men uppskattar att individerna åker fast.

– Om det är enskilda cyklister som håller på så är det bara bra att de åker dit, säger han till SportExpressen.se.

Mitt i pågående tävling skakas Tour de France. Under vilodagen, tourens tionde dag, gjorde polisen razzia mot hotellet där stallet Cofidis cyklister bor. En cyklist, Remy de Gregorio, och två andra personer, som inte ska vara direkt involverade i sporten, greps.

– Det var helt nytt för mig, säger Fredrik Kessiakoff till SportExpressen.se, på frågan om vad han hört och hur det påverkar touren.

Koppling mellan cykelsporten och doping

– Det är väl tyvärr så här, att när det är tour så blir det extra mycket skriverier. Koppling mellan cykelsporten och de problemen sporten har haft finns kvar.

Hur ser du att touren eventuellt drabbas av dopingfall?

– Om det är så är det förstås väldigt tråkigt. Som cyklist är det enda jag kan tänka att de som håller på med saker och ting åker dit.

Hur tror du att touren påverkas av en sådan här händelse?

– Om det är enskilda cyklister som håller på så är det bara bra att de åker dit. Det är det enda sättet att få en ren sport. Men jag vill mer fokusera på tävlingen och det jag kan göra, än vad andra kanske håller på med.

Det här är inte första gången som det riktas dopinganklagelser under Tour de France. Tidigare vinnare som Alberto Contador och Floyd Landis har dömts för doping och just nu pågår ett rättsfall mot Lance Armstrong.

"Gör allt för att det ska bli bättre"

Kessiakoff säger att man som cyklist är medveten om att razzior kan ske.

– Vi är ju medvetna om att det kan hända. Det är ju ingen överraskning att det händer, sedan har det aldrig hänt mig. Har vi minsta kosttillskott med oss så måste vi ha deklarerat från läkare vad det är för något.

– Man är ju medveten som cyklist att det funnits mycket problem, men man gör ju allt man kan för att göra det bättre. Det är tråkigt om enskilda fall fortsätter att göra idiotiska saker.

Målet: Ha kvar bergströjan

Trots razzian, för Kessiakoff fortsätter touren i morgon. Svensken har bergatröjan och kommer, när tourens stora klättring påbörjas i morgon, att försöka hänga på i täten.

– Det är närmaste målet, att vara med i utbrytningen och kunna samla poäng till bergströjan. Det är ingenting jag räknar med att kunna göra. Det blir en väldigt svår uppgift.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.