Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Keepern: "Hallå, de får visa respekt för mig..."

Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Granlomålvakten Tomas Åhrberg har växt ut till en riktig jätte i kvartsfinalserien mot Storvreta. I kvartsfinal tre höll han stången till dess att Rasmus Sundstedt hittade rätt med två strumprullare.

- Jag var skymd på båda, synd men vi siktar fortfarande på SM-final, säger Åhrberg.

Två bra målvakter höll ner siffrorna i kvartsfinal 3 i Fyrishov. Först efter att Jonas Berglund kvitterat till 1-1 för Granlo i mitten av den tredje perioden lossnade målskyttet. Och det var Storvretas 500000 kronors-värvning Rasmus Sundstedt som hittade rätt och vann matchen åt de trefaldiga mästarna. Med två låga skott.

"Ser billigt ut"

- Jävla dåliga skott men de gick in och det var viktigt. Efter att jag hade skjutit över 100 gånger den här matchserien så var det dags att skjuta lågt. Det var inte medvetet att sänka skotten men nu när de satt ska jag nog fortsätta att skjuta så, säger Sundstedt.

- Jag var skymd på båda två. På den första trodde jag vår back hade hela första delen av stolpen och släppte därför den. Då känns det och ser billigt ut, säger Åhrberg som släppte 2-1 på första stolpen och 3-1 mellan benen.

- På den såg jag ingenting. Det är två killar som täcker men han smäller den mellan benen på den ena och så smiter bollen in mellan benen på mig också.

Tog nästan allt

Åhrberg hade tagit i princip allt fram till de där skotten och tycktes omutlig. Även om han själv inte var särskilt imponerad.

- Det var mest handledare från halva plan. Hallå? De får visa lite respekt för mig, tror de jag ska tappa in sådana där?

I och med 4-1 har Storvreta 2-1 i matcher att gå på inför den fjärde kvartsfinalen i Sundsvall på torsdag.

- De är jättestarka hemma men gör vi en sådan här insats i Sundsvall vinner vi med 3-1, säger Sundstedt.

- Det blir en ny tajt match där med en sporthall fullt med folk. Det blir ett ordentligt tryck. Vi vill och siktar fortfarande på att ta oss till SM-finalen i Malmö 13 april. Jag tror vi tar dem.i

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.