Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Karin Frick lämnar TV4 - för konkurrenten

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Ulf Ryd

Programledaren Karin Frick lämnar TV4 för konkurrenten SBS Discovery TV, det kan SportExpressen.se avslöja i dag.

Frick blir kanalens stora ansikte utåt och kommer bland annat att leda höstens EM-kvalsändningar i fotboll.

– Det var ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till och det ska bli oerhört roligt att vara en del i SBS sportsatsning, säger Frick.

SBS Discovery TV, som innefattar bland annat Kanal 5, Kanal 9 och Kanal 11, har slagit sig in allt mer på sporträttighetsmarknaden.

SBS äger bland svenska fotbollslandslagets – och samtliga internationella – kvalmatcher till fotbolls-EM 2016 och VM 2018.

Nu är det klart att det blir TV4-profilen Karin Frick, 34, som blir SBS Discoverys nya stora sportankare.

Efter sju år på TV4 där Frick bland annat lett kanalens handbolls- och friidrottssändningar tar hon nu klivet över till konkurrenten.

"Inte helt lätt beslut att ta"

– Det var inte ett helt lätt beslut att ta. Jag har trivts oerhört bra på TV4 och har dem att tacka för mycket. Samtidigt var erbjudandet om att få bli SBS Discoverys nya sportankare för bra för att tacka nej till.

– De har just påbörjat en ny sportsatsning och jag ser fram emot att få vara en del av den, säger Karin Frick som blir den andra TV4-profilen på kort tid att lämna Fyran för SBS Discovery TV. Tidigare i år lämnade dåvarande fotbollschef Emir Osmanbegovic TV4 för att bli sportchef på SBS Discovery TV.

Och nu har Osmanbegovic alltså värvat sin tidigare kollega.

– Vi är jätteglada att välkomna Karin Frick till SBS Discovery TV. Karin är en oerhört skicklig programledare som kommer att hjälpa oss att fortsätta bygga ett sportvarumärke, säger Osmanbegovic.

"Är klart att det har spelat in"

TV4 har de senaste åren sålt flera sporträttigheter, bland annat de för SM-slutspelet i hockey som köptes av just SBS Discovery TV.

– Det är klart att det har spelat in i mitt beslut att TV4 gjort sig av med flera rättigheter, säger Frick men poängterar att det var rollen på SBS Discovery TV som var det som fällde avgörandet.

– TV4 har Anna Brolin, SVT André Pops, Viasat Ola Wenström och nu ska jag få en liknande roll på SBS. Det känns oerhört inspirerande och roligt.

Karin Frick är just nu mammaledig och börjar sin tjänst på SBS Discovery TV den 1 september där det första uppdraget blir att leda sändningarna från EM-kvalet i fotboll.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.