Känslosamma brevet efter stjärnans förfall

Jan Ullrich föll in i ett missbruk.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/SVEN SIMON IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: CAMERA PRESS/IBL

Utskälld och hatad av en hel cykelvärld.

Men Lance Armstrong har fått ett känslosamt meddelande från en tidigare konkurrent.

”För tre år sedan, i den svåraste fasen av mitt liv, var du där för mig käre Lance”, skriver Jan Ullrich. 

Lance Armstrong, 50, var världens mest framgångsrika cyklist och han tog sju raka segrar i Tour de France mellan 1999 och 2005.

2013, efter flera år av dopinganklagelser, erkände dock Armstrong att han hade dopat sig och hans liv förvandlades.

– Min cocktail bestod av EPO, bloddopning och testosteron. Jag kommer spendera resten av mitt liv med att försöka vinna tillbaka förtroendet och respekten från folk jag ljugit för. Jag kommer även be dem om ursäkt, sa Armstrong i intervjun som kablades ut över hela världen.

Efter erkännandet förlorade Armstrong hundratals miljoner kronor och hans liv förändrades helt. Men mitt i all kritik mot den fuskande ex-stjärnan finns och andra historier om Armstrong.

Ullrichs brev till Armstrong

Hans tidigare konkurrent Jan Ullrich, 47, som också har erkänt doping, har nu berättat om hur han fick hjälp av Lance Armstrong när hans liv bestod av alkohol, droger, prostituerade och fester på Mallorca.

Ullrich skrev ett brev på Armstrongs 50-årsdag den 18 september och brevet har publicerats i Bild am Sonntag.

”Käre Lance. Din 50-årsdag är det perfekta tillfället att se tillbaka på otaliga lopp som vi har tävlat i tillsammans. Till spännande stunder, spännande framgångar och bittra nederlag”, skriver Ullrich i brevet enligt Blick.

Blick skriver att han reste till Tyskland under Ullrichs värsta kris och Ullrich fortsätter berätta om hur Armstrong stöttade i de allra tuffaste perioderna.

”För tre år sedan, i den svåraste fasen av mitt liv, var du där för mig käre Lance. Du gav mig en hjälpande hand och visade att den störste rivalen kan bli en riktig vän. Ditt stöd har hjälpt mig att vara frisk i dag och ha mitt liv under kontroll”, skriver Ullrich. 

Olivia Schough om nya uppmärksamheten

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.