Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kan nu straffas – efter detaljen på prispallen

Ivan Kuliaks agerande under världscuptävlingarna i artistisk gymnastik väcker avsky.
Nu meddelar det Internationella gymnastikförbundet att det kan bli konsekvenser för den ryska gymnasten.

”Vi kommer att öppen ett disciplinärende efter hans chockerande beteende”, skriver de. 

I Doha, Qatar avgjordes i helgen världscuptävlingar i artistisk gymnastik. I herrarnas barr var det ukrainaren Illia Kovtun som var bäst och senare fick kliva högst upp på podiet. På andraplats kom Kazakstans Milad Karimi och tredjeplacerad var den ryska gymnasten Ivan Kuliak. 

Och efter segerceremonin väcktes stor ilska. 

Den 20-åriga ryssen, som tidigare tjänstgjort militärt, bar nämligen ett vitt ”Z” på sina kläder, en symbol som sett bäras av Vladimir Putins supportrar. 

”Chockerande beteende”

Bokstaven har synts till på flera olika ryska krigsföringsmaterial och den som bär den sägs stötta den ryska invasionen av Ukraina. 

Nu fördömer det internationella gymnastikförbundet den unge ryssens agerande på podiet och meddelar att det kommer att bli konsekvenser för honom. Sedan måndagen den 7 mars är ryska gymnaster portade från att tävla internationellt, ett beslut som stod fast sedan tidigare. 

”Det internationella gymnastikförbundet (FIG) bekräftar att gymnastikens etikutskott kommer att öppen ett disciplinärende mot Ivan Kuliak efter hans chockerande beteende under världscupen i Doha, Qatar”, enligt the Guardian. 

Tv: Så portas ryska idrottsutövare