Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kais Moras kupp: Snor Iksus landslagsstjärna

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

2015 vann hon SM-guld med Kais Mora - sedan lämnade hon laget.

2018 vann hon SM-guld med Iksu - nu lämnar hon laget.

SportExpressen kan berätta att landslagsforwarden Johanna Hultgren, 21, nu flyttar tillbaka till Kais Mora.

– Jag ser fram emot att börja jakten mot guldet, säger hon.

Efter tre säsonger i Iksu är tiden i Umeå över.

Johanna Hultgren har vunnit två raka SM-guld - men väljer ändå att flytta från föreningen.

Bidragande orsak att komma närmare familjen

Anledningen?

– Att få komma närmare familjen i Filipstad har varit en bidragande faktor. Så att nu få möjlighet att spela för Mora och slåss om guld och samtidigt ha min familj närmare känns som en väldigt bra lösning, säger hon.

– Jag har spelat här i två år och har ett SM-guld med klubben, så banden till KAIS Mora som klubb och Mora som stad finns kvar och jag vet hur allting funkar. Det gör väl att denna flytt känns naturlig och omställningen blir inte lika stor. 

Johanna Hultgren gjorde sin debut i innebandyns SSL i just Kais Mora 2013 och det blev succé direkt med 25 mål på 26 matcher.

Hultgren gjorde 52 poäng på 32 matcher

Efter SM-guldet 2015 drog hon vidare till Iksu.

– Jag lämnar världens bästa lag. Det har varit jättejobbigt att meddela vänner och föreningen. Men det känns som om Iksu är klippt och skuret för mig. När jag hälsade på för någon vecka sedan blev jag helt fast. Det här känns rätt, sa Hultgren vid klubbytet.

I Umeåklubben har 21-åringen fortsatt att producera och med sin bästa säsong poängmässigt - 52 poäng på 32 matcher - ledde hon Iksu till andra raka SM-guldet för två veckor sedan.

Hennes guldrutin blir nu viktig när hon återvänder till Kais Mora - som förlorat fyra av de fem senaste SM-finalerna.

– Jag ser fram emot att gå in i en ny säsong med Mora och börja jakten mot guldet som vi alla strävar efter, säger Johanna Hultgren.

Johanna Hultgren har också ett VM-guld med Sverige från i fjol.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.