Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lag Edin tar sitt tredje raka guld

Lag Edin tog sitt tredje raka VM-guld.

Sverige har tagit sitt tredje raka VM-guld. 

Finalen vann Lag Edin mot Skottland efter stor dramatik. 

– Vi har haft några riktigt bra år, säger Niklas Edin i SVT:s sändning. 

Finalens avgjordes i den nionde omgången efter en riktig rysare. Ställningen var då 5-5. Niklas Edin hade sista stenen och när han med den skickade ut de två skotska stenarna i boet låg fem svenska stenar kvar. Segern var ett faktum och det svenska guldjublet bröt ut. 

Vinsten betyder att Sverige har tagit totalt tio VM-guld på herrsidan. Lag Edin har vunnit tre raka och fem guld sammanlagt. 

– Det är klart jag var jätteglad då den gick in. Det betyder allt. Vi har haft några riktigt bra år. Vi vill verkligen vinna OS-guld och det här var ett jättestort steg i den riktningen, säger Edin i SVT:s sändning.

Hyllas av experten

Finalresultatet skrevs till 10-5. 

Guldlaget består av Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Daniel Magnusson och hyllades av SVT:s expert efter finalen. 

– Man är bäst i världen på varje position. Erfarenheten och det taktiska kunnandet finns i alla spelare, säger Eva Lund.

Schweiz vann bronset efter seger mot ryska curlingsförbundets lag med 6–5 i matchen om tredje platsen. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.