Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas stort: ”Sanslöst – det är helt ofattbart”

Foto: Red Bull TV
Foto: Red Bull TV
Foto: Red Bull TV

Cyklisten Jenny Rissveds, 25, är tillbaka på toppen efter de tuffa åren.
I schweiziska Lenzerheide tog hon sin första världscupsseger i mountainbike sedan comebacken.
– Det är så mycket känslor. För två år sedan ville jag inte ens leva. Jag vill bara säga att det är möjligt och ge aldrig ge upp. Aldrig, säger en tårögd Jenny Rissveds i Red Bull tv. 

Jenny Rissveds, 25, har efter OS-guldet 2016 i Rio de Janeiro haft ett par svåra år. De har kantats av både en depression och av ätstörningar. 

Men undan för undan har hon tagit sig tillbaka. I början av juli var hon femma i världscupen i Andorra.  Och under söndagen tog hon första världscupssegern i mountainbike sedan comebacken tidigare i år. Trots en krasch under första varvet så var det den 25-åriga svenskan som var starkast. 

– Jag var nervös i starten och startade långt fram och det var ganska länge sedan. Det var nog därför jag kraschade första varvet för att jag var så nervös, säger hon i Red Bull tv. 

”För två år sen ville jag inte ens leva”

För två år sedan vann hon samma världscuptävling – och att hon fick göra det igen betydde oerhört mycket. Jenny Rissveds var minst sagt tagen efter segern och hade nästan svårt att prata i segerintervjun. 

– Det är så mycket känslor. För två år sedan ville jag inte ens leva. Jag vill bara säga att det är möjligt och ge aldrig ge upp. Aldrig, säger hon i Red Bull tv och fortsätter: 

– Cirkeln är sluten. För två år sedan jag vann jag den här tävlingen och nu gör jag det igen. Det är en sådan resa som jag har gjort. 

Även i kommentatorerna i Red Bull tv var man imponerade över Jenny Rissveds resa – och höll med om att cirkeln var sluten:  

– Att se henne komma tillbaka på det här sättet är spektakulärt, det är helt ofattbart. 

Nästa sommar väntar OS i Tokyo. Då kan Jenny Rissveds mycket väl vara ett svenskt guldhopp.

– Jag vill så klart vinna OS igen. Sedan om det blir 2020 eller 2024 eller ännu senare, det vet jag inte, sa hon till DN inför sin comeback tidigare i år.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.