Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenskt VM-guld: ”Var riktigt nervigt”

Svenskt segerjubel.
Foto: Alberte Lindberg

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har vunnit VM-guld.

Duon seglade hem guldet i 470-klassen i Vilamoura under lördagsförmiddagen efter stor nervositet.

– Det var riktigt nervigt, det måste jag säga, säger Fredrik Bergström.

– Det blev ett tufft race och en oerhörd anspänning, säger Anton Dahlberg.

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström hade en stor ledning inför det sista racet i 470-klassen i VM i segling i Vilamoura.

Men duon höll nerverna i styr trots en svajig inledning.

– Det var lite skiftigt och vi fick inte alls till det i början. Vi hade stolpe ut och saker hände hela tiden. Det var riktigt nervigt, det måste jag säga, säger Fredrik Bergström i ett pressmeddelande.

– Men det är ett långt race och det gäller att bara fortsätta att nöta och nöta. Och det var exakt vad vi gjorde. Det var bra att vi höll i det. Det har vi gjort hela regattan.

VM-guld till Sverige i segling

Det blev karriärens största framgång för Anton Dahlberg.

– Det blev ett tufft race och en oerhörd anspänning. Vi ville verkligen vinna detta. Och så fick vi det inte med oss enkelt till en början, utan vi fick slita hela tiden. Men vi sa att det kommer att lossna. Så fick vi lite medstuds sista länsen. Då gäller det att ta chansen. Det är så man vinner ett VM-guld. Man gör inte bort sig utan håller hela vägen, säger han.

Nu hoppas duon på medaljer i sommarens olympiska spel.

– Det är en stor lättnad att Fredrik och Anton äntligen vinner VM-titeln efter att ha varit nära så många gånger. De är väldigt målmedvetna och träningsvilliga och ganska kompletta som seglare. De är helt enkelt bra på allt. Och nu vet de att de kan vinna när det gäller, vilket är precis det besked som vi ville ha inför OS, säger förbundskaptenen Magnus Grävare.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.