Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera skrällar i Blågults trupp

Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
Kristopher Da GracaFoto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Anel AhmedhodzicFoto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Här är Janne Anderssons trupp till Januariturnén i Qatar. 

Förbundskaptenen bjöd på en rad oväntade namn - där IFK Göteborgs Kristopher Da Graca, Häckens Gustav Berggren och Hobros Anel Ahmedhodzic får chansen i A-landslaget. 

Dessutom är Alexander Kacaniklic tillbaka i Blågult efter en fem års lång frånvaro. 

- En intressant spelare som gjort det väldigt bra, säger Janne Andersson.

Klockan 14.30 under måndagen presenterade Janne Andersson truppen till Januariturnén och förbundskaptenen bjöd på en del oväntade namn som får åka med till Qatar för träningsmatcher mot Moldavien och Kosovo. Matcherna spelas 9 januari och 12 januari. 

Jordan Larsson är med

Bland annat har Watfords målvakt Pontus Dahlberg fått tillåtelse att åka med på turnén trots att Premier League är i gång. Detsamma gäller Spartak Moskvas Jordan Larsson.

- Det ska bli kul att jobba med Jordan igen, säger förbundskapten Janne Andersson.  

Dessutom är Martin Olsson med. Olsson var given som vänsterback i landslaget tidigare innan han skadade knät. Nu är han ingång och skadefri och får åka med på vinterturnén för att visa upp sig. 

U21-spelarna får chansen 

Samtidigt får U21-spelarna Anel Ahmedhodzic och Kristopher Da Graca chansen. 

- Vi känner dom väl sedan U21-landslaget och de har gjort det bra där. Just den här typen av unga spelare är det roligt att jobba med igen, säger förbundskaptenen. 

Alexander Kacaniklic gör även han comeback i Blågult efter fem års frånvaro. Hammarbys mittfältare var given i Erik Hamréns landslag, men har sedan i november 2014 inte varit uttagen i Blågult. 

- En av de äldre spelarna som är med och han har gjort det väldigt bra i Hammarby. Det ska bli spännande att se vad han kan göra, säger Andersson. 

Sverige har också klart med två träningsmatcher inför EM-slutspelet. Det är den 28 mars mot Ryssland och den 4 juni då man möter Finland. Landslaget söker också ytterligare motståndare i träningsmatcher inför mästerskapet. 

En del klubbar har sagt nej till att släppa spelare och bland annat Malmö FF:s Johan Dahlin och Oscar Lewicki har tackat nej till att åka med på turnén. 

Hela truppen

Målvakter:

Peter Abrahamsson, BK Häcken, Pontus Dahlberg, Watford, Isak Pettersson, IFK Norrköping.

Backar: 

Anel Ahmedhodzic, Hobro IK, Adam Andersson, BK Häcken, Joel Andersson, FC Midtjylland, Marcus Danielson, Djurgården, Kristopher Da Graca, IFK Göteborg, Martin Olsson, Jacob Une Larsson, Djurgården, Simon Sandberg, Hammarby IF.

Mittfältare och forwards:

Gustav Berggren, BK Häcken, Jesper Karlsson, IF Elsfborg, Jepser Karlström, Djurgården, Darijan Bojanic, Hammarby, August Erlingmark, IFK Göteborg, Alexander Fransson, IFK Norrköping, Simon Hedlund, Bröndy IF, Daleho Irandust, BK Häcken, Dino Islamovic, Östersunds FK, Alexander Kacaniklic, Hammarby, Jordan Larsson, Spartak Moskva, Robin Söder, IFK Göteborg, Anton Salétros, AIK, Muamer Tankovic, Hammarby.

https://twitter.com/svenskfotboll/status/1204034770423955462

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.