Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Julia, 20, hyllas för bilderna: "Många vill stoppa mig"

Julia Vins har tränat styrkelyft sedan hon var 15 år.
Foto: Instagram.
"Många människor i min närhet har sagt till mig att sluta och försöka skaffa ett riktigt jobb."
Foto: Instagram.

Julia Vins har tränat styrkelyft sedan hon var 15 år.

Nu har hon blivit en förebild för hundratusentals med sin normbrytande kropp.

– Många människor i min närhet har sagt till mig att sluta och försöka skaffa ett riktigt jobb, säger Vins till Daily Mail.

Julia Vins, 20, började med styrketräning när hon var femton. Hon upptäckte att hon hade en extraordinär fallenhet för att lyfta vikter – vilket också resulterade i att hennes muskulatur utvecklades till något utöver det vanliga. Redan 2014, när hon var 17, tog hon en världsmästartitel i tyngdlyftning.

Nu tränar Vins ungefär tre till fem timmar om dagen. Och hon har många som backar upp henne.

Följs av nästan en halv miljon

Vins har via sitt Instagram-konto byggt upp en global fanskara. Hon har i skrivande stund nästan 450 000 följare som skriver peppande kommentarer under hennes publicerade filmer och bilder. På en av de mest uppmärksammade filmerna genomför hon ett marklyft med en skivstång laddad med vikter som totalt uppmäter 180 kilo.

Men vägen till att bli en tyngdlyftare har inte varit en lätt resa för Vins. Hon har stött på mycket motstånd i hemlandet Ryssland.

– Jag har valt att gå min egen väg. Min familj har inte försökt hindra mig. Men många människor i min närhet har sagt till mig att sluta och försöka skaffa ett riktigt jobb, säger Vins till Daily Mail. 

"Svårt att hitta kläder"

Men Vins har fortsatt trotsa normer. Hennes biceps har uppmätts till 41 centimeter, vilket har resulterat i smeknamnet "Muscle Barbie". Det har Vins själv kapitaliserat på i sin marknadsföring.

Samtidigt lider hon av att samhället inte är anpassat efter hennes normbrytande kropp.

– Jag gillar mode, men det här svårt att hitta snygga kläder som passar mig, säger Vins.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.