Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jordans miljard- investering sågas

Michael Jordan.Foto: RUBA JARADAT / BACKGRID UK/IBL
Gordon Hayward är klar för Charlotte Hornets.Foto: JOHN RAOUX / AP TT NYHETSBYRÅN

Michael Jordans lag har öppnat plånboken.

Då dömer experter ut miljardkontraktet som har gått till Gordon Hayward.

”Gordon Hayward och hans agent Mark Bartelstein vinner transferfönstret”, skriver Chris Mannix från Sports Illustrated. 

Basketlegendaren Michael Jordan har varit ägare för NBA-laget Charlotte Hornets sedan 2010 men laget har haft svårt att prestera under hans ledning.

Charlotte Hornets har inte varit i slutspel sedan 2016 och därför har man nu investerat i Gordon Hayward, 30, som tidigare tagit plats i ligans All Star-lag.

Han sägs få en hisnande lön på 120 miljoner dollar – över en miljard kronor – de fyra kommande säsongerna.

Både kostnaden och längden på kontraktet fick dock direkt kritik från flera NBA-experter.

Värvningen av Hayward sågas

Ryen Russillo, programledare på podcastplattformen The Ringer, säger att laget precis skrivit ”ett av de sämsta kontrakten med en spelare som varit på fri transfer”.

”Om man ska vara rättvis så måste man göra sådana saker om man är ett lag som inte har lätt att locka spelare”, skriver Russillo på Twitter och fortsätter:

”Men ett kontrakt på fyra år för en kille som inte kan hålla sig frisk...”

Sports Illustrateds expert Chris Mannix håller med.

”Gordon Hayward och hans agent Mark Bartelstein vinner transferfönstret. 120 miljoner dollar för fyra år. Otroligt”, skriver han.

Gordon Hayward kom fram som en stjärna i Utah och kommer senast från Celtics där han haft problem med skador. I sin första match med laget bröt han sin fotled efter sex minuter.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.