Foto: Mark DuncanFoto: Mark Duncan
 Foto: Mark Duncan
Foto: Susan RaganFoto: Susan Ragan
 Foto: Susan Ragan

John Williams död i cancer: Förkrossande

Publicerad

Basketvärlden är i sorg.

Cleveland Cavaliers-ikonen John "Hot Rod" Williams har gått bort, 53 år gammal.

Enligt ESPN så avled han i sviterna av prostatacancer.

– Det är förkrossande, säger Wayne Embry, som var GM i Cleveland då Williams spelade där.

Fredagen blev en mörk dag för amerikansk basket. Först kom beskedet att basketlegendaren Dolph Schayes, som brukar betraktas som en av NBA:s första superstjärnor, gått bort i cancer 87 år gammal.

Senare under dagen kom nästa dödsbesked. John "Hot Rod" Williams, en framgångsrik spelare för Cleveland Cavaliers mellan 1986 och 1995, har gått bort i sviterna av prostatacancer.

Williams somnade in i sitt hem i Sorrento, Louisiana. Han blev 53 år gammal.

"Vi är djupt sorgsna"

I Cleveland sörjer man nu sin gamla stjärnspelare.

– Vi är djupt sorgsna över att höra att John "Hot Rod" Williams har gått bort. Han var först och främst en fantastisk lagkamrat men även en tillförlitlig person som gjorde oss i laget stolta, säger Cleveland i ett pressmeddelande enligt ESPN.

– Han kommer att vara enormt saknad. Våra tankar och böner går till hans familj.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


3

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag