Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johanna Ahlm blir proffs i Danmark

Landslagsstjärnan Johanna Ahlm lämnar Sävehof för proffslivet i danska Ålborg.
- Det känns helrätt och ska bli bli jätteroligt, säger hon till gp.se.
21-åriga Johanna Ahlm har varit en av Sveriges mest framträdande spelare i de två senaste stora mästerskapsturneringarna, OS i Peking och EM i Makedonien.
Det har också gjort henne högintressant för utländska proffsklubbar, och i dag blev det klart att hon väljer danska toppklubben Ålborg.

Svensk tränare

Där får hon, förutom flera svenska lagkamrater, även en svensk tränare i Björn Blomquist som också har ett förflutet i Sävehof.
- Johanna har varit överst på min önskelista en längre tid. Förutom sitt handbollskunnande har hon rätt mentalitet, vinnarskalle och är oerhört proffsig, säger Blomquist till gp.se.
Johanna Ahlm:
- Det blir en underbar utmaning. Jag har ändå förberett mig på ett proffsliv i snart ett år och har redan fått en del internationell rutin (Champions League OS och EM-slutspel). Visst känns det konstigt att lämna Sävehof som jag tillhört hela mitt liv, klubben betyder oerhört mycket för mig.
Ahlm har skrivit på ett tvåårskontrakt med Ålborg.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.