Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag vill bara åka hem – det suger”

Toronto Raptors tog hem NBA-titeln efter seger i sjätte finalmatchen.
Tung förlust för Warriors i finalen.Foto: JOHN G MABANGLO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Tung förlust för Warriors i finalen.Foto: TONY AVELAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Tung förlust för Warriors i finalen.Foto: BEN MARGOT / AP TT NYHETSBYRÅN
Tung förlust för Warriors i finalen.Foto: TONY AVELAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRANK GUNN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TONY AVELAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: KEVIN SOUSA / BILDBYRÅN
1 / 8

OAKLAND. Det blev ett bittert slut för Jonas Jerebko och Golden State Warriors i morse.

Warriors, som drabbades av ännu en skademäll, orkade inte stå emot Toronto Raptors i superdramat i NBA-finalens sjätte match – och nu är Raptors mästare.

– Jag vill bara åka hem. Det är inte kul. Det suger, säger Jonas Jerebko.

Warriors fick en chocköppning när Raptors rivstartade och gick upp i en 11–2-ledning efter bara ett par minuter. Men tio minuter senare tog Warriors ledningen för första gången i matchen, 27–26.

Sedan följdes lagen åt i en infernalisk rysare, snudd på poäng för poäng, inför en kokande Oracle Arena i Oakland, där Warriors spelade sin sista match någonsin. Men det räckte inte.

– Nu är det mer besvikelse än något annat. Jag tycker jag har gjort det bra hela säsongen och så kommer man till slutspel och är vi i final och så är vi två matcher ifrån, och så går det som det går.

Stämningen i Oracle dog tvärt med ett par minuter kvar av tredje när Warriors poängmaskin Klay Thompson landade snett efter att ha missat en dunk och blev liggande på golvet.

Repriserna visade hur han vred knät på väg ner, och knappast någon i hela arenan kunde låta bli att tänka på Kevin Durant, Warriors andra stjärna som slet av hälsenan direkt i sin comeback i förra matchen. Thompson leddes ut i omklädningsrummet.

I andra änden av planen satt Steph Curry på golvet och såg bedrövad ut.

Jerebko kom in i fjärde perioden

Efter några minuters orolig tystnad steg dock jublet – och Thompson kom ut från omklädningsrummet igen.

Men det var bara för att sätta sina straffkast. Sedan gick Thomspon ut gick och kom inte tillbaka.

– Han är som KD, en av våra viktigaste spelare så när Klay går ner så suger det för laget, och det suger energin ur oss. Men som sagt, vi försökte komma tillbaka in i matchen och hade några lägen att avgöra men bollen trillar inte vår väg.  Det suger just nu att vara så nära och det känns som man hade kunnat hjälpt till mycket mer men när man inte får chansen är det svårt att göra någonting. Det suger just nu.

Warriors hade ett sista läge att vända med 9,6 sekunder kvar, då man vann bollen med ställningen 111–110 till Toronto. Steph Curry fick skottläge men sköt från utanför trepoängslinjen men missade.

Med 0,9 sekunder kvar satte i stället Toronto ett straffkast, och efter en foul satte Kawhi Leonard ytterligare två poäng. Matchen slutade 114–110 till Toronto.

Jonas Jerebko kom in när fjärde perioden började, spelade ett par minuter men gjorde inga poäng.

Jonas Jerebko: ”Ville bara att bollen skulle gå i”

Om matchens sista dramatiska minuter säger han:

– Jag tänkte att jag hade velat vara där och hjälpa till. Men jag ville bara att bollen skulle gå i, och den gjorde inte det. Och jag fick inte vara med och kontrollera det. Så det suger just nu.

Att vara med och gå så här långt, det är ändå en prestation. Kan du se något positivt i detta just nu?

– Självklart finns det säkert mycket positivt i det här, men inte just nu. Jag har vunnit västra, jag har vunnit östra. Har gått till final. Men två matcher ifrån. Det suger. Som jag sa, nära skjuter ingen hare.

Vad händer framöver?

– Jag ska ta mina tjejer och åka hem och njuta av lite svensk sommar och sen får vår man se vart det bär av efter det.

Raptors vann finalserien med 4–2 i matcher. Därmed är ett kanadensiskt lag för första gången någonsin NBA-mästare.

Följ med hem till svenska NBA-stjärnan.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.