Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Ge oss vilka som helst så ska vi köra över dem”

Foto: D. ROSS CAMERON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: RICK BOWMER / AP TT NYHETSBYRÅN

NEW YORK. Jonas Jerebko och hans Golden State Warriors var skakade inför matchen mot Houston Rockets, efter skadan på Warriors-stjärnan Kevin Durant. 

Men lagets andra fixstjärna Stephen Curry klev fram i matchens andra halva och sänkte Rockets. Nu väntar semifinal för Warriors.

– Ge oss vem som helst så ska vi köra över dem, säger lagets svensk Jonas Jerebko till SportExpressen. 

Golden State Warriors hade inte de bästa förutsättningarna inför nattens match: 

Superstjärnan och lagets bästa spelare i slutspelet, Kevin Durant, gick ut skadad i förra matchen. 

Man hade inte lyckats vinna borta mot Houston tidigare i serien (och hade förlorat tre av fyra möten med Rockets under grundserien).

Warriors andra superstjärna Stephen Curry började dessutom matchen iskallt och missade varenda skott i första halvan. Men sen... 

Curry kom tillbaka med besked i andra och satte 33 poäng i andra halvan, varav 23 i sista kvarten.

– Helt otroligt. Han är en MVP av en anledning. Vi visste att han skulle komma i gång vid nåt tillfälle. Han leder laget på ett bra sätt. Det var sjukt kul att se honom steppa upp som han gjorde, säger Jonas Jerebko efter matchen. 

”Jag är aldrig riktigt nöjd”

Matchen slutade 118–113 till Warriors. Jonas Jerebko spelade tolv minuter – den högsta speltidssiffran för honom hittills i det här slutspelet. Han satte två poäng och hade en retur och två assist. 

– Det känns bra. Som jag har sagt innan: Jag är aldrig riktigt nöjd. Jag är nöjd med vinsten men tycker kanske att jag borde kastat i ett par mer skott och varit lite mer beslutsam. Men just nu spelar det ingen roll. En vinst är en vinst och det är sjukt skönt, säger Jerebko. 

– Jag tycker det som avgjorde var att vi spelade runt på alla spelare. Alla bidrog med nånting. Vi visar att vi har ett djupare lag och ett bättre lag. 

Efter matchen hyllades han och de andra spelarna utanför startfemman av coach Steve Kerr, som höll med om analysen. 

– Vi snackar om styrkan vi har tack vare vår bredd, men jag har väl inte använt det så mycket i de fem första matcherna... Men jag är otroligt stolt över Jonas och de andra, de var fantastiska i kväll, säger Kerr. 

– Det är ett historisk bra lag. Man gör inte så här utan en blandning av talang och karaktär. Och Steph personifierar det här. Från noll poäng i första, till andra, då tog han över allt. Först gick allt fel men han hittade ett sätt att vända på allt, säger Kerr. 

Vann inför ögonen på Beyoncé

I publiken i Toyota Center syntes bland andra Beyoncé och maken Jay-Z på courtside-platser. Beyoncé var nog inte lika nöjd med resultatet som Jerebko – hon är ju från Houston.  

Houston Rockets och stjärnan James Harden sågades hårt i tv efter matchen.

– Houston – what the hell? Vad i helvete? Nu kommer folk säga att ja, ”James Harden är en stjärna – men bara i grundserien”. När det gäller som mest syns han inte. Ja, han hade 35 poäng, men när man är en superstjärna måste man kliva fram ett steg till. Det var det Steph Curry som gjorde, säger tv-profilen och journalisten Stephen A Smith i ESPN efter matchen. 

– Curry kom ut i andra halvan och såg ut som en MVP. 

För Golden State väntar nu vinnaren mellan Portland Trail Blazers och Denver Nuggets. Den serien avgörs på söndag. 

Hoppas få tillbaka Durant

Jonas Jerebko är redo.

– Det spelar ingen roll. Ge oss vilka som helst så ska vi köra över dem. Det är dags. Vi är bättre än vad vi visade i denna serie. Så det spelar ingen roll, vi ska köra över vilket motstånd som helst. 

Förhoppningsvis hinner Kevin Durant tillbaka till åtminstone delar av serien.

– Självklart vill man ha tillbaka världens bästa basketspelare i laget. Vi får väl se hur hans sträckning i vaden är, men nu får vi några extra dagar ledigt, så vi får se. Vi har ändå ett bra lag, så andra får kliva fram, säger Jerebko. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.