Foto: Duane Burleson
 Foto: Duane Burleson

Jerebko öppnar för spel i Europa

Publicerad
Uppdaterad
Kontraktet med Detroit Pistons har gått ut.
Nu sitter Jonas Jerebko i en guldsits.
SPORT-Expressen kan berätta att flera klubbar i både NBA och Europa har visat konkret intresse.
Och under lockouten hoppas Jerebko på ett drömkontrakt - i Italien.
- Om det dyker upp en väldigt speciell möjlighet, då kommer han att gå, säger agenten Doug Neustadt.
Jonas Jerebko, 24, är äntligen helt återställd efter sin skada.
Men vad som händer den kommande säsongen är fortfarande högst oklart.
Kontraktet som gjorde honom till Sveriges första NBA-spelare någonsin har gått ut och samtidigt är det lockout i världens bästa basketliga.
Jerebko behöver dock inte vara orolig.
Detroit Pistons vill skriva ett nytt kontrakt - och dessutom har ett antal andra NBA-klubbar anmält sitt intresse till agenten Doug Neustadt.
- Jag kan bekräfta att det finns intresse hos ett antal andra klubbar i NBA, säger Neustadt.

Långt ifrån en lösning

Jerebko är en så kallad "restricted free agent".
Det innebär att Pistons får behålla honom, så länge de matchar buden från andra klubbar i ligan.
Men under lockouten får inga förhandlingar föras.
Spelarfacket och ligan ser ut att vara långt ifrån en lösning - och enligt SPORT-Expressens uppgifter är Jerebko öppen för att spela i Europa fram till dess att de kommer överens.
Helst i Italien, där han tidigare spelade för Angelico Biella.
- Det stämmer att det kan bli Europa. Vi tittar på väldigt specifika lösningar. Om det dyker upp en väldigt speciell möjlighet, då kommer han att gå, säger Neustadt.
Har klubbar i Europa redan kontaktat dig?
- Ja, jag har pratat med några klubbar i Europa. Det har varit några Euro League-lösningar som vi har diskuterat.
Enligt SPORT-Expressens italienska källor ska Armani Jeans Milano ha störst chans att locka till sig Jerebko.
Men deras general manager Gianluca Pascucci är fåordig.
- Om vi är intresserade av honom? Vi kommenterar aldrig några andra spelare än de vi redan har i truppen, säger Pascucci.

"Extremt bra situation"

Doug Neustadt njuter av intresset kring Jerebko.
- Jonas sitter i en extremt bra situation just nu, säger han.
- Bortsett från skadan har han haft en superkarriär hittills. Han är bara 24 år, har en mycket ljus framtid och många i NBA tycker om honom väldigt mycket. Det finns ingenting att oroa sig för.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag