Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jerebkos hälsning – skrev historia i natt

Foto: TED S. WARREN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: D. ROSS CAMERON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHN G. MABANGLO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

NEW YORK. Jonas Jerebko och hans Golden State Warriors är klara för NBA-finalen, efter att ha krossat Portland Trail Blazers i fyra raka matcher.

Trots alla skadeproblem går inte Golden State att stoppa.

– Man är inte klar än. Men att gå till final, som svensk, i detta laget, är sjukt stort, säger Jonas Jerebko.

Precis som i match två och match tre i semifinalserien hade Portland ledningen under stora delar av matchen – i slutet av tredje med så mycket som med 17 poäng.

Men sedan började Golden State knappa in igen, poäng för poäng, precis som i de tidigare matcherna.

https://twitter.com/warriors/status/1130683449671442434?s=20

Jerebko i NBA-final: ”Bättre laget”

Efter de fyra ordinarie perioderna stod det 111–111.

Och efter ett sekunddrama under övertiden – där Trail Blazers hade bollen efter avblåsning med 3,3 sekunder kvar men Damian Lillard lyckades inte sätta trean – tog Warriors hem matchen med 119–117, och serien med 4–0.

– Det är klart att det var nervigt. Men vi hade 3–0 i matcher och vi visste att vi ville det här mer än vad de ville. Och vi är det bättre laget, säger Jonas Jerebko en stund efter matchen.

Foto: JOHN G. MABANGLO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Warriors leddes återigen av Stephen Curry, som satte 37 poäng. Både Curry och Draymond Green noterades för ”triple doubles” – alltså tvåsiffrigt i såväl poäng som assist och returer.

Finalplatsen är Warriors femte i rad, något som inte har hänt i NBA sedan Boston Celtics storhetstid på 50- och 60-talet. Efter matchen fick laget ta emot Western conference-bucklan av Tim Hardaway, och ”NBA final 2019”-kepsar.

Jonas Jerebko: ”Det här är sjukt stort”

– Det känns riktigt bra. Att ha chansen att slåss om en ring... Det är fyra vinster kvar, så man är inte klar än. Men att gå till final, som svensk, i detta laget, är sjukt stort, säger Jonas Jerebko, som spelade tio minuter i match fyra.

Storstjärnan Stephen Curry med sin son Canon. Foto: TED S. WARREN / AP TT NYHETSBYRÅN

Vinner Warriors blir det tredje titeln i rad – och den första för Jerebko, som kom till Warriors inför säsongen.

– Det är för det här man är i hallen på sommaren, när man kör två gånger om dagen och man lägger ner alla timmar. Man har spelat sen man gick i fyran… Riktigt kul. Det går inte ens att beskriva. Men som sagt, vi är inte klara än. Det är fyra vinster till som gäller.

https://twitter.com/JonasJerebko/status/1130700824886165505?s=20

Finalen börjar först den 30 maj – tio dagar efter nattens match. Ett välkommet och välbehövligt uppehåll för Warriors, som tappade superstjärnan Kevin Durant efter en vadskada i kvarten mot Houston, DeMarcus Cousins i åttondelen mot LA Clippers och så Andre Iguodala i förra matchen mot Portland.

– I och med att vi har Andre, KD och DeMarcus borta så kan vi behöva lite extra tid. Det är bara bra för laget. Vi kan åka till hallen och göra oss fysiskt redo och mentalt redo inför nästa serie, säger han.

Golden State möter Toronto eller Milwaukee

I semifinalen på östra halvan står det 2–1 i matcher mellan Milwaukee Bucks och Toronto Raptors, till Bucks fördel.

– Jag trodde först Milwaukee skulle gå igenom den serien ganska enkelt. Men Toronto borde haft första matchen, och vann hemma senast. Men jag hoppas på en bra och lång serie. Men det spelar ingen roll vilket lag det blir, jag är bara taggad på att spela final, säger Jerebko. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.