Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅNFoto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
 Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Foto: Patrik Österberg / Ibl Bildbyr / IBL BILDBYRÅ/IBL IBLFoto: Patrik Österberg / Ibl Bildbyr / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL
 Foto: Patrik Österberg / Ibl Bildbyr / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL

Jenny Rissveds vann – då kom läkarteamet

Publicerad

Jenny Rissveds vann den första etappen i världens tuffaste tävling i Sydafrika.

Efteråt var OS-hjälten totalt utpumpad och såg ut att lida något enormt, skriver tävlingens hemsida.

– Jag behövde ligga i skuggan för att ta igen mig, säger hon i ett pressmeddelande.

I dag inleddes mountainbike-tävlingen Cape Epic, den som kallats för "världens tuffaste tävling", i Sydafrika.

Den svenska OS-guldhjälten Jenny Rissveds fick en kanonstart på tävlingen och vann den första etappen.

Efteråt var 22-åringen totalt utpumpad och kastade sig ner på marken. Ett sjukvårdsteam rusade fram till Rissveds för att utföra första hjälpen.

– Jag var tvungen att förklara för dom att allt var okej. Jag var bara riktigt trött och behövde ligga i skuggan för att ta igen mig, säger hon i ett pressmeddelande.

– Det var grymt tufft, säger Rissveds.

Sju minuter före tvåan

Och att det var tufft är lätt att förstå när man tittar på upplägget i tävlingen.

Tävlingen sträcker sig över närmare 70 mil i Sydafrika och innehåller en klättring på 15 400 meter – i rejäl hetta.

I den mixade klassen kör Jenny Rissveds tillsammans med Thomas Frischknecht. Och efter den första etappen på 101 kilometer och 2300 meters klättring gick duon i mål sju minuter före tvåorna.

 

 

 

Texten uppdateras.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag