Foto: Urs Lindt/Freshfocus
 Foto: Urs Lindt/Freshfocus

Jenny Rissveds bröt VM-lopp efter krasch

Publicerad

Hon hade ett varv kvar och en fin chans till en topplacering i VM.

Då lossnade fötterna från pedalerna och Jenny Rissveds flög huvudstupa över styret och in i en sten.

– Man hann tänka en hel del under den där sekunden, säger hon till SportExpressen.se.

Jenny Rissveds gör sin första säsong som professionell cyklist.

Förra året tog hon hem guldet under EM i schweiziska Bern och i år har satsningen gått vidare.

Men i årets sista tävling, U23-VM i crosscountry i norska Hafjell, tvingades den 20-åriga svenskan bryta efter en otäck krasch på det fjärde varvet.

– Ja, det blev en ganska rejäl krasch. Det var en tekniskt svår backe med en massa stenar och jag råkade komma loss från pedalerna och flög därför över styret, säger Jenny Rissveds.

"Fick en rejäl smäll"

Hon kraschlandade in i en stor sten och gjorde illa höften så pass att hon inte kunde tävla vidare.

Ett tråkigt avslut på säsongen för Rissveds, som gjorde sitt sista framträdande för året.

– Jag fick en rejäl smäll mot höften och har även ont i huvudet. Det känns väldigt tråkigt eftersom det var sista tävlingen för året och dessutom ett VM, säger hon.

Hoppas på snabb återhämtning

Falucyklisten tog studenten så sent som i fjol och satsar nu helhjärtat på sporten.

Hon har tagit stora steg under året och hoppas kunna ta ytterligare nästa säsong.

Och skadan ska förhoppningsvis inte ta allt för lång tid att återhämta sig ifrån.

– Nä, nu ska jag ta ett break och bygga upp mig inför vinterträningen. Jag hade hoppats på lite mer i år eftersom det var första året som professionell. Men jag har samlat på mig mycket med erfarenhet under året och har stora förhoppningar inför kommande, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag