Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jennie: Jag våldtogs av fotbollsprofilen

Fotbollsprofilen dömdes till fängelse.
Fotbollsprofilen dömdes förra året till fängelse för två fall av våldtäkt mot kvinnan.
Jennie berättar nu om händelsen.Foto: Privat

Fotbollsprofilen våldtog henne två gånger under samma natt.

Nu berättar Jennie själv om händelsen, som började med en middagsbjudning hemma hos det gifta paret.

– Om en människa redan gått över gränsen och hoppat på en sovande människa och inte accepterat ett enda nej, då vet man inte hur långt den personen kan gå, säger Jennie, 28, till Expressen.

Hon hade varit på middag hos fotbollsprofilen och hans fru, som hon arbetade hos. Jennie och hustrun var vänner och hon fick sova över i parets lägenhet på den exklusiva adressen i Stockholm.

Plötsligt vaknar hon av att mannen kysser och tar på henne.

I Katarina Wennstams podcast ”Wennstams vrede”, som hade premiär på onsdagen, berättar Jennie själv för första gången om händelsen.

– Han var över mig. Det var mörkt i rummet och det var väldigt obehagligt. En chock, säger 28-åriga Jennie till Expressen.

Mannen våldtog Jennie två gånger

Jennie ber mannen att sluta flera gånger, men han fortsätter.

Övergreppen pausas först när Jennie föreslår att de ska gå ut på balkongen. När fotbollsprofilen följer efter henne in i rummet på nytt börjar hon filma med mobilen, med skärmen vänd nedåt.

– Min förhoppning var ju att han skulle sluta. Men han gjorde ju inte det, och jag kände att det här är min enda livlina.

Hans agerande beskriver hon som ”hårdhänt”. Hon vågar inte skrika av rädsla för hur profilen ska reagera. 

– Han var väldigt oberäknelig och det är väldigt svårt att lista ut hur en människa ska reagera när man sagt nej så många gånger och personen ändå fortsätter. Och man är i ett litet, mörkt rum. Det var väldigt knepigt, obehagligt och skrämmande, säger hon och fortsätter:

– Jag tänkte att jag inte orkar mer, man känner någonstans att man tappar hoppet.

Dömdes till tre års fängelse

Fotbollsprofilen döms våren 2019 till fängelse i tre år för två fall av våldtäkt.

I domen skriver Svea hovrätt att han ”måste ha insett att målsäganden inte har deltagit frivilligt samt att han har haft den insikten redan från det att han väckt henne i inledningen av sekvens l och under hela händelseförloppet.

Jennie spelar in med sin mobil över 40 minuter. I ljudfilen hörs hur mannen bland annat säger ”Är det jobbigt, ska jag sluta”, och att hon svarar ”Ja”.

Efter våldtäkterna lämnar hon lägenheten.

– Min första tanke var bara att ta mig därifrån. Det hade redan hänt två gånger och jag kunde inte låta det hända en gång till, säger Jennie.

Hon går till Seven Eleven, där hon tänker att det skulle vara mycket folk. Där ringer hon sin mamma och lillasyster, som uppmanar henne att ringa polisen direkt.

Han uppfattade det inte som ”motståndsnej”

Fotbollsprofilen har hela tiden nekat till brott. Han har sagt att Jennie sa nej, men att han inte uppfattade det som ”motståndsnej”. Han hade ”en känsla” av att hon ville, står det i domen.

– Jag gick in och satte mig på sängkanten bredvid henne. Jag vet inte riktigt vad vi sa men jag tror jag sade något som ”sover du i den där tjocka tröjan?”, har profilen sagt i förhör.

Efter domen lämnade hon Sverige. Relationen till fotbollsprofilens fru är numera ”icke existerande”, säger Jennie.

Hon vill uppmana alla som varit med om liknande händelser att anmäla.

– Jag kände mig så korkad efteråt. För jag trodde ju aldrig att han skulle kunna göra så här. För man litar på personen. Men det finns ingen profil kring vem, var eller hur ett sådant här brott kan gå till.

Jennie träffade sin nuvarande sambo på Bali. Nu bor paret i Nya Zeeland och har fått en dotter tillsammans.

Fotbollsprofilen åtalades tidigare för våldtäkten. I dag är han dömd.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.